Verbazing Persmuseum over negatief subsidie-advies

Het advies van de Raad voor Cultuur om het Persmuseum nu nog geen subsidie te verlenen heeft het Persmuseum “hogelijk verbaasd”, dat zegt het persmuseum in de Paroliebol. Dat is een digitaal orgaan voor oud-Parool medewerkers. De Raad kwam vorige week met een advies aan de minister om het Persmuseum alleen onder voorwaarden rijkssubsidie te verstrekken.

Zelfs als het Persmuseum aan die voorwaarden voldoet ligt het subsidiebedrag voor de komende 4 jaar met 2 ton lager dan de aangevraagde 3 ton. De Raad van Toezicht (onder voorzitterschap van voormalige Volkskranthoofdredacteur Pieter Broertjes, nu burgemeester van Hilversum) en de tijdelijke directie van het Persmuseum (met onder anderen Jan Müller, de directeur van Beeld en Geluid) willen van de Raad van Cultuur graag een nadere toelichting op dit negatieve oordeel, ook van het ministerie van OCW.

Vooral de aansturing op de fusie met Beeld en Geluid “wekt verbazing”, omdat bij het Persmuseum de indruk leefde dat de Raad voor Cultuur wel aandrong op samenwerking en huisvesting bij Beeld en Geluid, maar als een aparte instelling – dus zonder te fuseren. Het Persmuseum is op dit moment bezig met een verhuizing van Amsterdam naar Hilversum.​

Bron: Villamedia
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*