Veel landelijke radiozenders nog niet mobiel vriendelijk

Online radio luisteren via de mobiel wordt steeds belangrijker. Meer dan de helft van de Nederlander luistert regelmatig naar online mobiel en steeds vaker gaat dit via mobile devices zoals tablets en smartphone. Toch blijkt uit een scan van Spreekbuis.nl dat veel sites van radio-zenders nog niet mobiel vriendelijk zijn. 25% van de landelijke radiozenders verwijst op smartphones naar een hun desktop-site, die verre van gebruiksvriendelijk is. 

Vooral de sites van BNR, Radio 10 en Slam FM zijn nauwelijks op smartphones leesbaar. Ook het vinden van de radioplayer vergt tijd en inspanning.

De radiozenders van NPO hebben allen een mobile site, toch is het opmerkelijk dat je daar niet bij alle site van publieke radiozenders altijd automatisch heen wordt verwezen. Hierdoor kom je toch weer op desktopsite uit.

Richard Otto (Mobile Marketing NL/ Spreekbuis.nl): ‘De meeste radiozenders hebben echter wel een mobiele app uitgebracht. Voor de vluchtige luisteraar die extra info wil of gewoon snel wil streamen is een app downloaden niet altijd vanzelfsprekend.’

Uit onderzoek blijkt dat de consument gemiddeld maar 27 apps op haar smartphone heeft.  De scan is gedaan op een iPhone 6 met Safari als browser en Android toestel met Chrome als browser.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*