Aukelien van Hoytema stopt bij AVROTROS

Zaterdag 9 januari staat de radio-uitzending van Een Goedemorgen Met… in het teken van het feestelijk afscheid van Aukelien van Hoytema. Na 33 jaar neemt zij afscheid van dit programma en daarmee van AVROTROS. 
 

Meer dan 30 jaar produceerde Aukelien het radioprogramma Een Goedemorgen Met… waarin wekelijks een prominente Nederlander zijn of haar favoriete klassieke muziek laat horen. Acteurs, politici, presentatoren, cabaretiers, dirigenten, schrijvers, kunstenaars of topmuzikanten: Aukelien ontving ruim 1600 gasten in de studio die hun “eigen” versie van Een Goedemorgen Met… presenteerden.

“De muziekkeuze zegt een hoop over een persoon. Alle gasten hebben het aangedurfd zich kwetsbaar op te stellen en hun hart te tonen. Ik ben ze daar diep dankbaar voor!”, aldus Aukelien. 

Tim Moen, eindredacteur Radio 4 AVROTROS: “In de afgelopen decennia is Aukelien van Hoytema er in geslaagd van Een Goedemorgen Met… een programma te maken dat niet meer weg te denken is van de Nederlandse radio. Dat is een prestatie van formaat, waarvoor we haar onvoorstelbaar dankbaar zijn. Het programma gaat nu voor het eerst over in handen van een nieuwe generatie programmamakers. Zij zullen er hun eigen draai aan geven, maar de essentie van het programma blijft dezelfde: een prominente Nederlander die op zaterdagochtend twee uur lang ruim baan krijgt om zijn of haar verhaal te vertellen aan de hand van de mooiste muziek.”

De uitzending van Een Goedemorgen Met… van aanstaande zaterdag, waarin collega’s, gastpresentatoren van het programma en natuurlijk de luisteraars afscheid nemen van Aukelien, wordt gepresenteerd door Hans van de Boom.

Een Goedemorgen Met…., zaterdag 9 januari, 10.00 uur NPO Radio 4

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*