Twee maal kans op subsidie Media Park

Als er dit jaar geen regio deal komt voor het Mediapark, is er volgend jaar een tweede kans. Het besluit of Den Haag 15 miljoen euro gaat bijdragen aan de ontwikkelingen in Hilversum valt in november. Mocht het plan nu niet ’in de prijzen vallen’ kan volgend jaar een nieuwe aanvraag worden gedaan.

Volgens wethouder Wimar Jaeger zat deze gedachte ook achter het nu al indienen van de aanvraag: “We moesten snel beslissen.” Het idee was in eerste instantie om eerst alles goed op een rijtje te zetten. Maar toen is besloten om toch dit jaar nog een regio deal aan te vragen. De wethouder: “We hebben daarbij ook gekeken of het kwaad kan om nu al een aanvraag in te dienen. Maar dat wij nu een regio deal aanvragen, sluit een aanvraag volgend jaar niet uit. Twee kansen is beter dan één”, verzekert Jaeger.

De regio deal moet zorgen voor een financiële ondersteuning van 15 miljoen euro voor het toekomstplan van het Mediapark. De provincie Noord-Holland en de provincie Utrecht ondersteunen de aanvraag .

Regio deal
Een regio deal is een partnerschap tussen het rijk en regio. Het rijk stelt dit jaar een budget beschikbaar van 200 miljoen euro. Partijen kunnen een bijdrage aanvragen tussen de 5 en 40 miljoen euro. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bekijkt alle voorstellen die binnenkomen en beoordeelt deze op een aantal randvoorwaarden. Zo wordt er onder meer gekeken naar de haalbaarheid van de plannen en of er genoeg ’commitment’ is. Niet alle voorstellen die aan de randvoorwaarden voldoen, krijgen geld. Alleen de beste voorstellen werkt het ministerie uit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*