TV Monument met Sanne Wallis de Vries

Zondag 22 mei zendt MAX om 18.10 uur op NPO 1 TV Monument uit. In deze aflevering staat cabaretière Sanne Wallis de Vries centraal. Ze spreekt met tv-chroniqueur Han Peekel over haar carrière.

Sanne Wallis de Vries behoort tot de kleine dertig procent vrouwelijke cabaretiers van Nederland. Haar imitaties van bekende politici en prinses Beatrix in Kopspijkers zijn inmiddels legendarisch. Ze vertelt over de vele shows die ze in het theater heeft opgevoerd. Met smaak vertelt ze komische anekdotes opnieuw en opnieuw. Zo bleef Han Peekel het verhaal over haar ontmoeting op de markt met toenmalig koningin Beatrix bij.

In TV Monument bespreekt tv-chroniqueur Han Peekel de carrières van grote televisiepersoonlijkheden zoals cabaretiers, presentatoren en acteurs.

TV Monument
Zondag 22 mei
Om 18.10 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Han Peekel

2 Comments

  1. Die Sanne, al die aandacht is haar van harte gegund en ze is niet alleen ‘een grote tv-persoonlijkheid’, ik heb haar in de corona-tijd vooral leren kennen als een op en top egoïstische actievoerster die helemaal in haar eentje opkwam voor zichzelf en de hele culturele sector, want waarom zouden die ook mee moeten doen aan al die corona-maatregelen, Ruttetje? Zij en miljoenen andere werkeloze culturele zzp’ers hadden niet meer te eten en zonder kunst kan een mens sowieso niet leven, ook niet als de wereld dood aan het gaan is. Toch? En dan onlangs, toen de nachtmerrie voor Sanne en alle kunsten- en potsenmakers voorbij was, kwam onze minister-president en zijn staatssecretaris in eigenste personen bij haar voorstelling kijken, ja van Sanne, in de Meervaart. Ze vond dat zo bijzonder (ze had ook weer wat te eten!) dat ze de twee hoogwaardigheidsbekleders na afloop trakteerde op bier en buggles en zo was op 2 april (geen grap) overal te lezen: “Ik vond het heel leuk dat Rutte kwam en ik vond het niet netjes om hem dan aan te vallen.” Ja, heel goed Sanne en dan word je natuurlijk door Han Peekel wel in het zonnetje gezet en kan je verder groeien van grote televisie-persoonlijkheid naar de Redder des Vaderlands. Gefeliciteerd en dankjewel, namens heel Nederland!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*