TV-Moment: ‘Het Bijlincident’ (1995)

Spreekbuis.nl brengt de hoogtepunten, maar ook dieptepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis onder de aandacht. Dit maal:’Het Bijlincident’
 

Voormalig verslaggever Willibrord Fréquin wist als geen ander nieuwsprogramma’s in kijkcijferkanonnen te veranderen. Soms moest hij het nieuws daar een handje helpen.  In KRO Brandpunt onthulde Fréquin de handel in menselijke lichaamsdelen. Op tv werden hoofden op sterk water getoond. De reportage blijkt echter opgezet. Een man bekent de hoofden in 1983 te hebben gestolen van het Anatomisch Embryologisch Instituut en aan Fréquin te hebben verkocht. Net hiervoor maakte Fréquin ook reeds een omstreden uitzending over een xtc-laboratorium met een televisiemedewerker die zich voordoet als pillenhandelaar. Fréquin  werd hierna direct ontslagen. Rustiger werd het echter niet rondom de tv verslaggever. 

Fréquin ging aan de slag voor RTL en maakte het tv programma ‘Ooggetuige’. Tv-verslaggever Willibrord Frequin en zijn cameraman werden tijdens een interview met de vader van Christel Ambrosius, een 23-jarige stewardess die in Putten werd vermoord met een bijl aangevallen en geslagen.

Zie videofragment:
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*