TV Knollen voor Massa is Kassa en Lauren Verster

De TV Knollen gaan dit jaar naar Massa is Kassa en Lauren Verster voor respectievelijk het slechtste tv-programma en slechtste tv-presentator.

De TV Knollen is een ludieke tv-prijs, die jaarlijks een dag voor het prestigieuze Gouden Televizier-Ring gala wordt uitgereikt. Met deze prijs wordt de lelijkheid van de Nederlandse televisie geëerd, zodat de schoonheid nog meer wordt gewaardeerd. Deze verkiezing bekroont programma’s die ‘eigenlijk niet op televisie horen’.

Slechtste tv-programma: Massa is Kassa (SBS6)
De jury was dit jaar resoluut over het slechtste programma op televisie, ondanks dat het programma nog aardig wat kijkers weet te trekken. De jury meldt: ‘Lachen deden we vroeger om de voice-overteksten van Frank Lammers. Nu worden we vooral ‘foxwild’ om het feit dat SBS6 zich in steeds ongeloofwaardigere bochten wringt om Massa Is Kassa toch vooral op de buis te houden. Voor het echte verhaal van deze reallifesoap moeten we niet naar tv kijken, maar in de dossiers van de Fiod en het Openbaar Ministerie.’

Andere kanshebbers in deze categorie waren: 

Alles is muziek (RTL 4): ‘Een slap Koreaans tv-format,  waarin een halve kringloopwinkel aan rommel werd ingevlogen, resulteerde in een slechte start van de tv-carrière van de talentvolle Marieke Elsinga.’ Ruud & Olcay (NPO 1): ’Bijna waren we vergeten dat Olcay Gulsen bekend werd met het merk Supertrash. Gelukkig houdt ze zelf de herinnering levend door te schitteren in een docuserie die met recht supertrash genoemd mag worden.’ Goud Zuid  (Net5): ‘Je kunt niet altijd in de roos gooien, zo ondervond de producent van Televizier-Ring-winnaars Chateau Meiland en Five Days Inside. Met Goud Zuid leverde hij namelijk een achttien karaats tv-flop af.’ Avastars  (SBS 6): John de Mol fantaseerde twintig jaar over dit programma, maar miste compleet dat de grafische technieken in die tijd een enorme vlucht namen. Ondanks de creatieve insteek werd het  zijn duurste tv-mislukking ooit..’

Slechtste tv-presentator:  Lauren Verster
Alweer 15 jaar weet Lauren het op televisie uit te houden, maar hoe lang houdt de kijker het nog met haar uit? De jury meldt: ‘Het is een bekende tv-truc: geef randfiguren een programma met de voornaam van de presentator en de kijker gaat zowaar denken dat de presentator iets voorstelt. Bij Lauren Verster is die behandeling hopeloos mislukt. 

Lauren bevond zich in goed gezelschap met diverse andere televisiecoryfeeën, waaronder Patrick Martens, die na het stoppen van Koffietijd op zoek naar de kijker is. Die heeft hij nog niet weten te vinden, want alles wat hij aanraakt (Lettrix, Date Smakelijk) verandert tot nu toe in schroot.  Sahil Amar Aïssa: ‘De strategie van de BNNVARA-jeugdopleiding is schieten met hagel: als er twaalf kogels loskomen dan is er met een beetje geluk één raak. Pijnlijk genoeg vinden die andere elf kogeltjes zichzelf vaak ook de reïncarnatie van Jezus op aarde. Toch, Sahil Amar Aïssa?’ Dennis van der Geest roept dat hij het predikaat ex-judoka inmiddels ontgroeid is. Laat hem dan eindelijk maar eens met een hit bewijzen waarom we hem als tv-presentator moeten labelen. 

De jury bestond dit jaar uit Rob Goossens (/RTL Boulevard), Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl/ Tens Media) en Rens Muller (De Gooi- en Eemlander)

3 Comments

  1. Lijkt een lollige prijs, maar zit een mooie achterliggende gedachte achter. Zenders en omroepen worden ‘aangemoedigd’ om beter werk te leveren. Morgen kunnen we zien dat er ook fantastisch mooie programmas zijn.

    • De kijkcijfers zijn gewoon goed. Dus men geniet ervan. Hoe populairder hoe gehater, dat gaat vaak samen.

      Dat kun je niet zeggen over Lauren, niemand kijkt dat.

  2. Is Lauren Verster nu “uit”? Blijkbaar werkt dat zo in het wereldje als je niet succesvol bent. Nu doet Louis Theroux ongeveer hetzelfde als zij en dan merk je dat de lat hoog ligt. Maar betekent dit dat Lauren echt zo slecht is? Ik kan een peloton aan andere presentatoren noemen die ik eerder van de buis zou halen dan Lauren.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Lauren Verster nunca había sido atacada tan duramente: "Figura periférica fallida" - Teknomers Noticias
  2. Lauren Verster n'a jamais été aussi durement critiquée : « Figure périphérique défaillante » - Teknomers Nouvelles
  3. Lauren Verster has never been bashed so hard: 'Failed peripheral figure' - World News | TakeToNews

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*