TV distributeurs gaan illegaal TV kijken bestrijden

Uit een nieuwsbericht op de website van NLKabel, de vereniging van kabelbedrijven, blijkt dat Nederlandse aanbieders van televisiepakketten illegaal TV kijken effectiever gaan opsporen en bestrijden. ‘Illegaal TV kijken is een vorm van fraude’, is het standpunt van de televisieaanbieders.

Versleutelde TV kanalen

Technisch gesproken gaat het bij illegaal TV aanbod om zogenaamde ‘control word sharing’ en live streaming. Via control word sharing worden de sleutels op smartcards, die nodig zijn om versleutelde digitale tv-kanalen te bekijken, illegaal tegen betaling aangeboden. Bij illegaal streaming aanbod wordt ontsleutelde content illegaal via het internet aangeboden.

Fraude

Beide vormen van illegaal TV aanbod leiden tot economische en maatschappelijke schade en benadelen de gehele mediasector, waaronder makers en rechthebbenden, producenten, omroepen en legale pakketaanbieders. Deze vormen van fraude zijn dan ook strafbaar.

Plan van aanpak illegaal TV kijken

Het plan van aanpak zal een verbeterde opsporing van illegaal TV kijken behelzen, waarbij partijen onderling en met Politie en Justitie actief gegevens over illegale aanbieders zullen gaan uitwisselen. Enkele illegale aanbieders, die in december 2013 als eersten door de politie werden opgepakt, worden momenteel berecht. De uitspraken worden verwacht in het voorjaar van 2016. Partijen zien deze rechtszaken als een goede eerste stap van de nieuwe aanpak.

Gezamenlijk initiatief TV aanbieders

Het plan van aanpak rondom de bestrijding van illegaal TV kijken is een gezamenlijk initiatief van NLkabel (de vereniging van kabelbedrijven) en van televisieaanbieders zoals CAIW, DELTA, M7 (CanalDigitaal en Online.nl) en Ziggo.

Bron: NLKabel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*