Ton F. van Dijk: ‘Waar is Martijn van Dam?’

Voormalig NPO-omroepbestuurder Ton F. van Dijk uit in een HP De Tijd-columns zijn zorgen over het functioneren van NPO-bestuurslid Martijn van Dam.

Ton F. van Dijk: ‘Net als tijdens de eiercrisis kiest Van Dam als eindverantwoordelijk bestuurder ook nu voor een laag profiel in de ongekend roerige periode voor de publieke omroep. Terwijl overal in de samenleving emotioneel wordt gediscussieerd over de programmatische keuzes die worden gemaakt, bevindt NPO-bestuurder Martijn van Dam zich volkomen onder de radar. De oud-staatsecretaris lijkt een kind dat z’n handen voor z’n ogen doet en dan denkt dat niemand hem kan zien. Totaal onzichtbaar. Van Dam speelt in de maatschappelijke discussie over de keiharde ingrepen in de journalistieke programmering van de NPO geen enkele rol. Gevolg is dat de NPO wordt overladen met kritiek en ogenschijnlijk onbegrepen aan de zijlijn staat van een verhitte dialoog over welke programma’s het bestaansrecht van de publieke omroep vormen. En dat is dramatisch, want juist een publieke omroep onder vuur moet steeds weer uitleggen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. ‘

Volgens Van Dijk komen er vanuit de omroeporganisaties ook kritische geluiden. “Van Dam? We zien hem niet, we horen hem niet. Hij staat om 17.00 uur met z’n tasje in de lift op weg naar huis. Niemand neemt Martijn hier serieus. Hij is een technocraat,” heeft een omroepdirecteur gemeld.

Volgens Ton F. van Dijk wordt inmiddels in kringen van omroepdirecties openlijk gespeculeerd over het vertrek van Van Dam.

Lees de hele column van Ton F. van Dijk op Hpdertijd.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*