Tom Egbers maakt EK-podcast

Ter gelegenheid van het EK voetbal in Duitsland maakt Tom Egbers een speciale vierdelige voetbalpodcast, getiteld: Vergeten Helden. Intrigerende verhalen over mensen zonder wie het voetbal niet zou zijn wat het nu is: een sport waar honderden miljoenen mensen plezier aan beleven.

Historische gebeurtenissen, met vergeten helden in de hoofdrol.

De eerste twee afleveringen van de serie Vergeten Helden zijn vanaf vandaag – woensdag 12 juni – te vinden via de NOS Voetbalpodcast in de NPO Luister app of via de andere bekende podcast-apps.. Aflevering 3 en 4 zijn vanaf morgen, donderdag 13 juni, te beluisteren.

De vier episodes hebben betrekking op vier deelnemende landen aan het EK. Behalve Nederland zijn dat Italië, Frankrijk en Schotland. Historische verhalen, met telkens een link naar het EK van nu.

Vergeten helden #1 – Italië

Over een mijnwerkerszoon uit Noord-Engeland, wiens veelbelovende carrière als voetballer in de knop wordt gebroken door de Tweede Wereldoorlog. Door een speling van het lot belandt hij, via Nederland, in Italië. Hij wordt trainer van de op dat moment beste club ter wereld. Gouden bergen liggen in het verschiet. Maar het einde is even onverwacht als tragisch.

Vergeten helden #2 – Schotland

Over twee voetballende, onafscheidelijke boezemvrienden die, voor Koning en Vaderland, samen met alle andere spelers van hun elftal ten strijde trekken. Waarvoor precies, dat weet al snel niemand meer.

Vergeten helden #3 – Nederland

Over een man uit Liverpool, – whisky-liefhebber, piloot en voetbaltrainer-  die als voetbalzendeling ontwikkelingswerk verricht op de Nederlandse voetbalvelden. En daar een verpletterende indruk maakte.

Vergeten helden #4 – Frankrijk

Over Frankrijk dus, maar ook over de onverwachte ontmoeting tussen een jonge Nederlandse reporter en een echte grootheid van de voetbalsport – die door de jonge reporter niet wordt herkend, met alle gênante gevolgen van dien.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*