Tom Egbers en NOS in gesprek over mogelijke terugkeer

In een poging om het conflict tussen Tom Egbers en de NOS op te lossen, hebben beide partijen besloten om opnieuw in gesprek te gaan over de mogelijke terugkeer van de presentator op televisie.

Dit overleg volgt na een kort geding dat Egbers had aangespannen tegen zijn werkgever, in de hoop zijn werkzaamheden te kunnen hervatten na een jaar afwezigheid. Tijdens het kort geding bleek dat de NOS bezorgd is dat Egbers’ terugkeer onrust op de werkvloer zou veroorzaken, een standpunt dat de rechter moeilijk te beoordelen vond door het gebrek aan concrete bewijzen.

Ondanks een voorstel van de NOS om Egbers aan twee sportdocumentaires te laten werken, streeft Egbers naar een volledige terugkeer, inclusief de presentatie van het EK voetbal deze zomer. Met pensioen in zicht eind oktober, benadrukt Egbers het belang van een waardige terugkeer op televisie, los van de controverse. De partijen streven ernaar voor 2 april tot een overeenkomst te komen.

4 Comments

 1. Hij weet ook niet waarom hij op non actief staat.

  Ga toch op het dak zitten. Terug op tv inclusief de EK…

  Ik denk dat het een envelop met centjes wordt Tom.

  • Dat laatste zou ik ook voor gaan als ik hem was.
   Alleen begrijp ik hem wel, hij voelt zich onjuist behandeld. Dat voelt gewoon niet goed na al die jaren dat hij daar gewerkt heeft.

   In het geval van Tom is dat denk ik ook zo en kun je dit niet op een grote hoop gooien met de rest wat nu speelt bij de NPO in het algemeen.

   Misschien een zak geld en kan hij voor een van commerciële zenders nog een en ander maken. EK of ander voetbal verslaan bij RTL/SBS of ESPN. Mooie documentaires maken voor Videoland, Amazone Prime Video, Discovery etc.

   • Daar ben ik mee eens. Iemand zolang op non actief zetten terwijl hij “van niets weet”.. er had veel eerder een gesprek moeten plaats vinden. Hij was zichtbaar emotioneel.
    Bovendien is zijn leidinggevende ws niet op non actief gezet.

    • Madelief als je de zaak goed gevolgd had dan moet je weten dat zijn toenmalige leidinggevende vlak na de ophef “vrijwillig” op gestapt is. “wel effe blijven opletten hé?”

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*