Toine van Peperstraten en Roos Moggré presenteren live-programma over dementie

In de live-talkshow ‘Herinneringen voor het leven – stop dementie’ gaan presentatoren Toine van Peperstraten en Roos Moggré in gesprek over dementie met patiënten en hun naasten. Over de liefde, het leven en de impact van deze ingrijpende hersenziekte. Buddy Vedder gaat op bezoek bij kinderen en praat met hen over hun opa’s en oma’s met dementie, om die vervolgens samen een mooie verrassing te bezorgen. Het AVROTROS-programma wordt gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland en heeft als doel aandacht te vragen voor dementie en donateurs te werven voor onderzoek.

Behalve het ophalen van mooie oude herinneringen, worden er in het programma nieuwe herinneringen gemaakt. Bekende Nederlanders als Gerdi Verbeet, Ron Blaauw en Selma van Dijk delen hun persoonlijke verhalen en Simone Kleinsma, Tania Kross en The Voice Kids-winnaar Silver Metz verzorgen een bijzonder optreden. Alzheimer Nederland geeft met verhelderende mini-colleges antwoord op veel gestelde vragen. Wat zijn de meest voorkomende symptomen? Hoe komt het dat dementie momenteel de snelst groeiende doodsoorzaak is? En is dementie erfelijk?

Over Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Dementie grijpt steeds heftiger om zich heen en is inmiddels de snelst groeiende doodsoorzaak in ons land. Alzheimer Nederland is de grootste private financier van wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Om dementie in de toekomst te kunnen te stoppen is meer geld voor onderzoek hard nodig.
Herinneringen voor het leven – stop dementie, woensdag 2 oktober om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*