Tóch een sportzomer met Haandrikman! op NPO Radio 5

Voorlopig geen Tour de France, een afgelast EK Voetbal en ook de Olympische Spelen in Tokyo zijn een jaar opgeschoven. Het lijkt allerminst een sportzomer te worden, terwijl er zoveel op de agenda stond. Daar heeft MAX-presentator Bert Haandrikman iets op bedacht: hij blikt deze zomer in zijn NPO Radio 5-programma Haandrikman! terug op de belangrijkste sportmomenten uit de Nederlandse geschiedenis.

Dat doet Bert niet alleen. Vanaf maandag 20 juli hoor je elke maandag tot en met donderdag iemand die van dichtbij meemaakte hoe sportgeschiedenis werd geschreven. Luisteraars worden mee teruggenomen in de tijd en krijgen weer even dat heerlijke verbindende oranjegevoel dat hoort bij een sportzomer.Bert trapt maandag 20 juli af met een gesprek met wielerlegende Joop Zoetemelk, die precies 40 jaar geleden als laatste Nederlander de Tour de France won. Dinsdag 21 juli spreekt Bert met roeicoach Jan KlerksNico Rienks en Ronald Florijn haalden in 1988 de eerste gouden medaille in het roeien voor Nederland tijdens de Olympische Spelen. Hun coach, die tijdens een wedstrijd niet veel om handen had, nam plaats in de radiokamer en deed commentaar. Dat was heel uitzonderlijk. Denk maar aan Louis van Gaal die commentaar levert bij een wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal.Verder in de sportzomer van Haandrikman!: verslaggever Sierd de Vos vertelt waarom hij in 1992 atlete Ellen van
Langen opwachtte met een telefoon. Annemarie Mullenders’ moeder kreeg in de jaren 70 en 80 steevast de bloemen van ‘Mister Amstel Gold Race‘ Jan Raas: waarom? En hoe beleefde Gerard Geesink de gouden medaille van zijn broer Anton in 1964?Kortom; luisteraars kunnen bij Bert Haandrikman op NPO Radio 5 deze zomer heerlijk herinneringen ophalen aan Nederlandse sportzomers. Samen met de hoofdrolspelers van toen.Haandrikman!

Elke maandag t/m donderdag
Van 12.00 – 14.00 uur op NPO Radio 5

1 Comment

  1. Wat origineel!! Man we worden al dood gegooid met dat soort herbelevingen. Je komt zo langzamerhand oud sporters (en aanhang) te kort. Op tv op radio overal gaat het over een soort sportzomer die er niet is. Maak er dan ook geen programma’s over.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*