Tineke de Nooij vindt Jomanda in documentaireserie voor discovery+

Jomanda: hét fenomeen van de jaren negentig. De vrouw die zichzelf als de schakel tussen hemel en aarde zag en met haar paranormale krachten spectaculaire healings gaf aan tienduizenden mensen. Heel Nederland raakte in de ban van haar, maar na een storm van kritiek en een langslepend juridisch proces is Jomanda uit Nederland vertrokken. Ze houdt zich al jaren schuil in het buitenland en lijkt ieder contact te vermijden. Wie is deze vrouw? Wat heeft ze teweeggebracht en waar is ze nu precies? Afgelopen week is radio en Tv-icoon Tineke de Nooij (80) afgereisd naar Canada, samen met particulier rechercheur John Warrink. Ze hebben daar Jomanda gevonden en Tineke heeft haar meerdere keren gesproken. De vierdelige documentaireserie Jomanda: Lady of the Light duikt de geschiedenis in van de wereld van Jomanda en volgt Tinekes reis. De opkomst, maar ook de ondergang van Jomanda worden beschreven aan de hand van uniek archiefmateriaal en interviews met mensen die zeggen wonderbaarlijk te zijn genezen en nog steeds fervent aanhanger van haar zijn. Voormalige collega’s, fans en critici komen aan het woord, maar ook BN’ers zoals Mylene de la Haye, Jack Spijkerman, Jan Uriot, Haye van der Heyden en Sjoerd Pleijsier. Jomanda: Lady of the Light is vanaf vrijdag 29 oktober wekelijks te zien op discovery+.

Wat ik in de afgelopen dagen heb meegemaakt is onbeschrijfelijk. De zoektocht naar Jomanda was totaal anders dan ik had verwacht: veel emotioneler”, aldus Tineke de Nooij over haar reis.

1 Comment

  1. Jomandawaß en is iemand đie ik nooit zal vergetenbedankt lieverd voor alle goeds ik wou dat u nog hier eas het gaat u goed lieverd hartelijke gr van Anita rommens

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*