Tina Nijkamp stopt voorlopig met publiceren actuele kijkcijfer

Tina Nijkamp, een expert op het gebied van kijkcijfers, zal stoppen met het delen van dagelijkse lineaire kijkcijfers via Instagram. Dit komt na een verandering in het beleid van het Nationaal Media Onderzoek (NMO), dat nu wekelijks kijkcijfers publiceert in plaats van dagelijks.

Nijkamp, maar ook veel andere mediaprofessionals, zijn kristisch over deze nieuwe aanpak en zien het als ouderwets en onpraktisch. NMO heeft contact opgenomen met alle partijen die de kijkcijfers ontvangen en nieuwe spelregels vastgesteld. Er kan een sanctie tegen Nijkamp volgen als Nijkamp alsnog cijfers publiceerd, maar dat is nog niet besloten. NMO heeft Nijkamp uitgenodigd voor een gesprek, maar het is onduidelijk of dit gesprek zal plaatsvinden.

Al vorige maand stelde 2e Kamerlid Pim van Strien (VVD) schriftelijke kamervragen over het vertaagd publiceren van kijkcijfers. Volgens Van Strien wordt het werk van journalisten daarmee bemoeilijkt. Van Strien meent dat zo groot mogelijk transparantie, juist bij de publieke omroep, altijd het uitgangspunt moet zijn.

Bron: Vandaag Inside

8 Comments

  1. Misschien maar goed ook, deze mevrouw weet bar weinig van TV en kijkcijfers. Vind het wel goed dat ze de cijfers nu een week lang ’tegen de borst’ houden. Zo krijg uiteindelijk een week later een completer beeld, met de uitgesteld kijken cijfers erbij en dus ook de cijfers van streamingdiensten als Videoland en NLZIET erbij opgeteld.

    • Vast contractje bij de NPO, Marcel?
      Cijfers onder de pet houden. Te belachelijk voor woorden. Mond vol over transparantie. Maar het moet ze natuurlijk wel welgevallig zijn.

      • Wat is dat nu weer voor mokerdomme aanname gast. Ik ben zelf ook zeer kritisch op de NPO en wat de PVV hun mening is omtrent het niet transparant zijn van de kijkcijfers, maar snap ook dat dit uiteindelijk voor commerciële stations beter is dus ik sta een beetje in het midden in deze discussie.

  2. Eens, dus in ’n behoorlijk lang verleden, vertelde mij ’n Baas van de Kijkcijfer-afdeling, dat het “iedere dag opnieuw weer puzzelen en natte vinger-werk was” om de kijkcijfers “aannemelijk” te maken,,,,,,,,,,,,het gaat vandaag de dag nog precies zo !!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*