Tina Nijkamp over welke tv-formats gaan scoren

De nieuwe aflevering van de Content Wars-podcast gaat over de hits (en de shits) van het nieuwe jaar en welke formats komend televisieseizoen een succes gaan worden. ´Kijkcijferkoningin´ Tina Nijkamp geeft haar visie over afgelopen tv-seizoen en haar voorspellingen over komend jaar.

In deze speciale editie hoor je of de NPO, RTL of toch Talpa als winnaar uit de bus komt. Ook welk genre we met z’n allen gaan omarmen en welke presentator eruit zal springen in 2023. En wordt het het jaar van de comebacks? Gaan we naast Valerio Zeno nog andere presentatoren terugzien op televisie?

13 Comments

 1. Ik zie deze mevrouw nu wel erg vaak gequoot worden op diverse media websites maar ik vraag me echt af op basis van wat zij de wijsheid in pacht heeft? Als ik haar Google zie ik dat ze ooit baasje was bij SBS maar heeft daar de zender naar de afgrond gebracht. En nu heeft ze ineens verstand van formats en kijkcijfers? Gezien haar verleden heb ik daar niet bepaald fiducie in….

   • Ja, met een hysterische marketing voering. Aftellen tot nieuwe shows van start gingen en dat opdringerige promoten van Nederland tijdens idents en het hooghouden van het campinggevoel. Het was onder haar erg tokkie.

  • Tina had een groot succes met SBS6. Echter gebeurde er iets in de privésfeer waardoor ze terugtrad.

   SBS6 is daarna jarenlang aan het kwakkelen geweest tot Marco Louwerens de leiding kreeg, want sindsdien is het marktaandeel erg netjes.

 2. De beste programma`s zie je bij de NPO en NPO EXTRA 1-2 en met name bij de NTR/ VPRO . De com . RTL TALPA halen het niveau niet wat van Nederlands makelij is . Het niveau bereikt een beperkte hoogte vanwege Britse tv programma`s maar verder is het niet veel soeps ! De com zenders die onder RTL TALPA vallen hebben ook geen meerwaarde. Het publiek zou beter af zijn met èèn goede com. zender met goede series/ films, cultuur ,
  en minder dating, huis, tuin , kook , zangwedstrijden en minder babbel programma, waar ze veel in babbelen zonder eigenlijk iets zinnigs te zeggen !

  • Dat is uw makkelijke hand ophouden van 2 walletjes (reclame en belastinggeld) etende staatsmening. Gelukkig mogen anders denkenden (tot op heden) nog steeds kijken naar wat zij zelf leuk vinden als afleiding na een dag werken, maar uw naam(t) zegt genoeg.

  • U bent zeker een nieuwkomer in medialand ? ja dan moet je nog wel bijgeschaafd worden ,dan weet je ook niet veel wie er bij de omroep hoge funcies hadden. Maar ik neem toch wel aan dat u John de Mol kent ?

  • Wel een erg gemakkelijke reactie hier. Ga voordat je zoiets plaatst even kijken op wikipedia of zo.
   In ieders geval zorgde zij ervoor dat SBS bijna naast RTL4 kwam te staan met grote successen als Uri Geller, Popstars, Sterren springen etc. Zij wist wie de kijker van SBS was en kon hiernaar handelen.
   Na haar vertrek bij SBS is het nooit meer wat geworden.

   • Ze is zo geweldig en succesvol dat ze nu nog steeds een vooraanstaand CEO is van een belangrijke speler in de TV markt…oh wacht…
    In plaats daarvan spuwt ze haar ongezouten mening op Twitter. En dat was het.

    • Misschien niet helemaal goed gehandeld naar haar vertrek bij SBS maar ze zou wel CEO of zendermanger van een van de grootste zender(groepen) moeten zijn. Slechter dan Remko van Westerloo, Paultje Römer en Suzanne Kunzeler gaat nooit iemand het doen.

  • Hoe is ’t met je keel Klaas? Het heerst nog steeds en hopelijk niet ten prooi gevallen aan het Vattenfall-syndroom. Het maakt ook vergeetachtig en vooral blijven ventileren als je een diepvriespizza ontdooit. Sterkte en beterschap!

   cl: Radio 2: Tröckner Kecks – Doe alles met hart en ziel

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*