Timur Perlin: “Ik kon de waarheid niet helemaal zeggen dat ik geen vertrouwen meer had in 3FM”


In de 7e aflevering van het
2e seizoen van De Broadcast is Radio DJ Timur Perlin te gast. 

Timur zit al bijna 30 jaar achter de microfoon op de radio. Begonnen bij New Dance Radio om vervolgens voor Veronica FM, Yorin FM en Caz zijn programma’s te maken. Daarna kwam hij bij 3FM terecht. Maar hij maakte ook programma’s voor NPO Radio 2 en Radio 1. Patrick en Peter praten uitgebreid met Timur over zijn rijke Radio loopbaan. Van zijn begin tijd bij Veronica FM tot zijn lange samenwerking met side-kick Ramon Verkoeijen en van zijn deelname aan ‘Het Glazen Huis’ tot zijn kijk op de huidige radio. Alles komt voorbij! Het verhaal van Timur hoor je in deze aflevering van ‘De Broadcast’.

Timur zegt in een nieuwe aflevering van de media podcast ‘De Broadcast‘ het “vreselijk” te hebben gevonden om in Het Glazen Huis te zitten. Hij kon maar moeilijk omgaan met de druk in het Glazen Huis onthult hij in ‘De Broadcast‘. Timur zegt “Ik vond het zo eng, ik zit niet voor niks in een studio in een bunker. Het Glazen Huis was natuurlijk zo’n groot ding dat ik dacht ‘ik kan dit helemaal niet joh’. Ik vond die druk niet leuk en dat mensen naar me keken vond ik verschrikkelijk. Erin zitten vond ik echt niet leuk, eraan mee werken was het leukste wat er was”. Hij vervolgt “Ik heb heel veel op de WC gezeten en Gerard Ekdom had ooit eens een fles wijn mee gesmokkeld”.

“Geen vertrouwen meer in 3FM”

Timur maakte jarenlang programma’s voor 3FM. Hij besloot in 2016 te stoppen met radio maken. Naar eigen zeggen om te ‘flierefluiten’. Veel meer dan dat vertelde hij toen niet, in ‘De Broadcast‘ gaat hij daar wel verder op in “Ik kon de waarheid niet helemaal zeggen dat ik geen vertrouwen meer had in 3FM”, aldus Timur. Een paar maanden later keert hij terug op NPO Radio 2. Maar dat was het niet helemaal voor hem. In de podcast vertelt hij “Het was perfect, we hadden hoge luistercijfers. Alles klopte aan die zender, maar ik vond het wel een beetje saai. Ik kon mijn draai niet helemaal vinden bij Radio 2”. Hij keerde terug naar 3FM waar hij tot de dag van vandaag een lunch programma maakt. 

“Radio is veel minder belangrijk geworden”

In ‘De Broadcast‘ wordt Timur zijn loopbaan uitgebreid besproken aan de hand van fragmenten en anekdotes. Ook media, en radio in het bijzonder, wordt in algemene zin besproken. Timur zegt over het medium radio “Het is veel minder belangrijk geworden, en daarom ook wel iets minder goed. We zijn iets minder relevant geworden. Ik vraag me af hoelang de NPO nog 5 zenders volhoudt, via de FM”

Het gesprek is overigens een dag voordat zendermanager Sharid Alles de studio kwam binnenlopen opgenomen.

11 Comments

 1. De NPO houdt het inderdaad niet lang uit met 5 zenders op FM..
  Het zijn er namelijk maar 4.
  Radio 5 wordt niet op FM uitgezonden.
  Perlin is goed bij…….

  • Uh Ruud … Er is ook NPO FunX Radio dat op FM uitzendt, over goed bij de tijd zijn. LOL!

   En Perlin had al in 2016 weinig vertrouwen in 3FM, dus wat doet deze slappe angstjanus daar nog die verder vindt dat radio minder relevant en minder goed is geworden. Wel Timur ga dan bij een kwaliteitsbanketbanketbakker werken en marsepein verkopen van t varken, vooral aan zn achterste zitten de lekkerste stukjes, een mengeling van hard en zacht. Marsepein van t varken is met het actuele Sinterklaasfeest nog steeds zeer relevant en de kwaliteit van de amandelen (daar wordt marsepein van gemaakt) wordt nog steeds ieder jaar beter. En zelf hoef je niet met je blote kont in de etalage te liggen, maar t zien van t achterwerk van een marsepeinen varken door de winkelruit doet mij altijd al watertanden. Mooi vak hoor marsepeindraaier en koekenbakker, denk erover …

   Yo!

   DJ

   ‘Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!’

  • Maar die heb ik toch hier al, Frank, een doorlopende voorsteling en dan is er nog mn websaaitje, mn appjes naar de radio en ook nog Twitter, la die da …

   1# – DirkJan Vos (@djwvos) Tweeted:
   In t Radio 2-nieuwsbulletin van 10 uur meldde Wouter Walgemoed van @NOS dat er gisteren n dode was gevallen in Rotterdam. Via een appje om opheldering gevraagd en om 11 uur was de dode uit t nieuws verdwenen, maar geen rectificatie van t nepnieuws. (de relschoppers waren Feyenoord-hooligans, dus: Next!)

   2# – DirkJan Vos (@djwvos) Tweeted:
   Op @NPORadio2 houdt @Giels nu n onofficiële verkiezing van de beste Belgische (pop)muziek. Volgende week donderdag de uitslag en ik kom er dan op terug, maar zal Pump up the jam van t Vlaamse Technotronic van Jo Bogaert niet de grootste Belgische wereldhit ever zijn? Of biedt iemand meer?

   3# – DirkJan Vos (@djwvos) Tweeted:
   Mijn radioplezier wordt al eventjes vergald door een vreselijk irritant reclamespotje van een zorgverzekeraar voor mensen in de zorg. Je hoort een vrouw de voice-mail van haar man inspreken die op de IC werkt. Sentimentele nep. ‘Ik mis je.’ Ik jou ook troela, als kiespijn!

   DJ

   ‘If i was bounded into a nutshell, I still be a king of infinite space.’

   William Shakespear

   U vraagt nergens om, maar ik blijf draaien!

   Halibaba!

   • Het beste Belgische nummer is Kom wat Dichterbij van Regi, Jaap Reesema en Olivia Trappeniers. De langste nummer 1 hit ooit in België. Giel heeft slecht zijn huiswerk gedaan want het nummer staat niet in de longlist waarop je kan stemmen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*