Tijd voor MAX, Oant Moarn – een speciaal programma ter nagedachtenis aan Piet Paulusma

Omroep MAX brengt morgen, dinsdag 22 maart, om 17.10 uur op NPO 1 een eerbetoon aan Piet Paulusma. De populaire weerman overleed zondag jl. op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In Tijd voor MAX, Oant Moarn – naar de fameuze afsluiter van zijn programma’s – komen familieleden, vrienden en collega’s aan het woord. Zij laten hun licht schijnen op hun vader, broer, collega en vriend. En ook in Noord-Zuid-Oost-West is er aandacht voor Piet Paulusma. Het portret dat Dieuwke Kroese in 2012 van hem maakte, wordt dinsdag om 18.30 uur op NPO 2 opnieuw uitgezonden.

Piet Paulusma | © Roland J Reinders/MAX

In Tijd voor MAX, Oant Moarn komen exclusief de familieleden van Piet Paulusma aan het woord, waaronder zijn kinderen, tweelingbroer Lume en Joke, de vrouw waar hij jaren mee getrouwd was. MAX was al enige tijd op de hoogte van de ziekte van Piet. Op zijn verzoek zijn daarom in november al enkele interviews met familieleden opgenomen. Zij vertellen onder meer over het plezier dat Piet altijd beleefde aan het vieren van kerst met het gezin. Ook keek iedereen in november 2021 al ontzettend uit naar de 65ste verjaardag van Piet en Lume in december. Dat zou samen gevierd gaan worden in Piets café in Herbaijum.

Verder zijn collega’s en vrienden van Piet Paulusma in het programma te zien. Onder anderen Fons van Westerloo, Wiebe Wieling (voorzitter van De Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden), Sybren Terpstra (eindredacteur van Omrop Fryslân) en Jan Slagter komen voorbij. De gesprekken worden aangekleed met archiefbeelden van Piet en de uitzending wordt uiteraard afgesloten met zijn vertrouwde groet: ‘Oant Moarn’.

Noord-Zuid-Oost-West
Ook in Noord-Zuid-Oost-West wordt stilgestaan bij het overlijden van Piet Paulusma. In 2012 maakte programmamaker Dieuwke Kroese een portret van de bekende weerman. “Ik ben één met mijn werk”, zei Piet destijds in het programma Moreel Kompas. In de uitzending vertelt hij over zijn lange werkdagen, het overlijden van zijn vader en – hoe kan het ook anders – het weer.

Tijd voor MAX, Oant Moarn
Dinsdag 22 maart
Om 17.10 uur op NPO 1

Noord-Zuid-Oost-West
Dinsdag 22 maart
Om 18.30 uur op NPO 1

1 Comment

  1. Dat was even schrikken; ik wist niet dat P. P. ziek was. Hij was een vaste verschijning op de tv, een bevlogen weerman. Ik zal hem missen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*