Thomas Erdbrink gaat Zomergasten presenteren

Journalist Thomas Erdbrink wordt de presentator van de avondvullende televisieserie Zomergasten, die de VPRO dit jaar van 31 juli tot en met 4 september vanaf 20.15 uur iedere zondag op NPO 2 gaat uitzenden. Erdbrink is bekend van de bekroonde VPRO-serie Onze Man in Teheran, waarin hij een beeld geeft van het leven van een Westerse correspondent in de Iraanse hoofdstad.

Zomergasten is een 3 uur durend live interviewprogramma waarin een gast zijn favoriete beeldfragmenten kiest en daarover wordt geïnterviewd. Sinds 1988 wordt het programma gemaakt. Het werd de laatste 3 seizoenen gepresenteerd door Wilfried de Jong. Andere presentatoren waren o.a. Freek de Jonge, Adriaan van Dis, Hanneke Groenteman, Joris Luyendijk en Joost Zwagerman. 

Hoofdredacteur Karen de Bok van VPRO Televisie zegt zich te verheugen op een frisse benadering. Ze beschouwt Erdbrink als een journalist pur sang met een open blik. Erdbrink zelf had niet verwacht hiervoor gevraagd te worden, maar heeft er veel zin in. “Waar ter wereld bestaat het nog om een avond lang écht te praten met de interessantste mensen van het land, live op televisie?” voegt hij daaraan toe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*