Theater De Vioolkist in voormalig AVRO-complex weer open

Het theater De Vioolkist, dat onderdeel uitmaakt van het voormalig AVRO-complex aan de ‘s-Gravelandseweg, wordt gerestaureerd zodat theatergezelschappen maar ook mediabedrijven weer gebruik kunnen maken van deze unieke locatie. Dit zijn de gemeente en de eigenaar van het voormalig AVRO-complex, Citadel Enterprises – overeengekomen in een anterieure overeenkomst.

De Hilversumse wethouder Floris Voorink (Ruimtelijke Ordening): “Het voormalig AVRO-complex is een karakteristiek pand in Hilversum. Ik ben blij dat het gerestaureerd gaat worden zodat het weer in volle glorie in gebruik kan worden genomen! De Noordwest-gevel van het hoofdgebouw aan de Naarderweg is van grote cultuurhistorische waarde.”

De Hilversumse wethouder Gerard Kuipers (Cultuur en Media): “Theater De Vioolkist is een begrip in Hilversum. We zijn dan ook vaak benaderd door mediabedrijven en theatergezelschappen met de vraag of zij ooit weer gebruik kunnen maken van het theater. Wie weet welke talkshow in de toekomst gebruik gaat maken van dit unieke theater!”

Asbest sanering

Naast een noodzakelijke asbestsanering en verdere restauratie van het complex gaat de eigenaar ook zestien huurappartementen in het middeldure segment aan het gebouw toevoegen. Deze gaan voor maximaal 900 euro per maand worden verhuurd. Hiermee wordt door Citadel Enterprises de restauratie van het theater bekostigd en de exploitatie gefinancierd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*