The Passion krijgt vervolg in 2021 zonder EO

’The Passion’ is gered. Nadat de EO zich na tien jaar uit het tv-project terugtrok, was de toekomst van het tv-evenement onzeker. Nu gaat omroep KRO-NCRV zonder de EO verder, met financiële steun van de Protestante Kerk Nederland en het Kansfonds.

’The Passion’ is een groot muzikaal tv-spektakel waarbij het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus in een musicalvorm in beeld wordt gebracht. Jaarlijks komen de uitzendingen uit een andere stad, die zich daarmee profileert voor een groot publiek. De laatste editie – met Johnny de Mol als verteller – trok 2,9 miljoen kijkers.

„’The Passion’ is het belangrijkste levensbeschouwelijke tv-programma bij de publieke omroep. Dat moeten we koesteren, dus blijven wij dit als KRO-NCRV brengen”, aldus directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV. „De afgelopen editie, die in het teken stond van de onzekerheid in coronatijden, benadrukte dat Nederland behoefte heeft aan verbinding, hoop en inspiratie die dit paasevenement biedt.”

Volgens de makers van ’The Passion’ wordt de nieuwe versie ’actueler en intiemer’. Ook de aanpak wordt anders: vanaf aswoensdag – veertig dagen voor Pasen – wordt er straks op tv al aandacht aan besteed. „Voor deze nieuwe aanpak gaan we het land in om mensen aan het woord te laten over hoop en inspiratie”, zegt eindredacteur Reinder van Dijk van KRO-NCRV.

Ook komt er aandacht voor regionale uitvoeringen van ’The Passion’ die bij de tv-uitzending worden betrokken. Binnenkort wordt bekend welk stad op donderdag 1 april de elfde editie van ’The Passion’ zal ontvangen en wie de hoofdrolspelers zijn.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*