Theo Maassen stopt als presentator

Theo Maassen heeft aangekondigd te stoppen als presentator van het interviewprogramma Zomergasten vanwege de controverse rond zijn persoonlijke leven. Hij deelde deze beslissing mee aan ANP op woensdag. Eerder had het tijdschrift Privé beschuldigingen geuit over huiselijk geweld door de cabaretier, welke vervolgens ontkend werden door Maassens zus, ex-vriendin en vrouw.

7 Comments

 1. In de media/cultuur werken is voor een aantal personen stressvol, dat zich kan uiten in ongewenst gedrag. Zouden die anti-overschrijdend gedrag cursussen helpen, als men geen rust in hun hoofd heeft?

  • Tuurlijk helpt zo’n cursus niet. Iedereen kan die online cursus gewoon achter zijn eigen laptop doen. Als ie is voltooid dan was dat het ook gelijk. Er bestaan zoveel van dat soort online cursussen (eigenlijk is het meer een training) die werken ondersteunend maar verder zal dat in het algemeen niet veel uithalen. Iedereen is zoals ie is en zal snel terugvallen in oude patronen. Of je moet er veel mensen uitgooien en op hele andere plekken zetten. De boel van 0 opbouwen. Niet te veel macht bij bepaalde personen (of maar bij 1 persoon) Niet te veel lagen in de bedrijfsstructuur.

 2. Wat heeft het volgen van een gedragscursus te maken met het verhaal over Theo Maassen te maken?
  Het is van de rattenbezoeken dat iemand zijn werk moet opgeven omdat een roddelblad onwaarheden de wereld in helpt.

 3. Privé beschuldigingen geuit over huiselijk geweld door de cabaretier, welke vervolgens ontkend werden door Maassens zus, ex-vriendin en vrouw.

  ……

  Dat zelfs roddels je je baan kunnen kosten…?

 4. De VPRO – bron de Volkskrant – schetst toch een iets andere versie:

  “De VPRO bevestigt dat Theo Maassen zich niet meer beschikbaar stelt voor de presentatie van Zomergasten in 2024. ‘Naar aanleiding van berichtgeving over een vermeende kwestie in de privésfeer, heeft de VPRO uitgebreid overleg gevoerd met Theo. In deze gesprekken heeft Theo aangegeven niet publiekelijk te willen reageren. De VPRO respecteerde deze keuze maar vond dat niet samengaan met de presentatie van het programma Zomergasten. De aandacht moet bij de start van de serie volledig uitgaan naar de gasten.’”

  Oftewel de VPRO verbrak de samenwerking en jokt Theo een beetje voor eigen bestwil.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*