Terugkeer van Kink FM?

Op Facebook wordt op dit moment gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Kink FM, nadat op 1 oktober de merknaam door de Vereniging Veronica is terug gegeven aan voormalig Kink FM directeur Jan Hoogesteijn.

Hoogesteijn reageert als volgt op de geruchten. 

Beste Kink-fans,

Zoals jullie gemerkt hebben, zijn er de laatste dagen wat zaken aangepast op de Facebookpagina van Kink FM, het station dat op 1 oktober 2011 haar uitzendingen moest staken.

Omdat dit nogal wat reacties heeft veroorzaakt en vooral speculaties over een mogelijke terugkeer van Kink, leek het mij wel goed om een korte toelichting te geven.

Mijn naam is Jan Hoogesteijn, ik ben één van de oprichters van Kink FM en was van 1995 tot 2006 directeur van het station.

Net als jullie heb ik in 2011 met lede ogen het einde van Kink FM moeten aanzien. Zeer verdrietig én onnodig, maar het is zinloos om daar nu nog woorden aan vuil te maken.

Toen driekwart jaar na het einde van Kink bleek dat haar eigenaar, de Vereniging Veronica, geen plannen meer had met het Kink-merk heb ik hun gevraagd of ik de naam mocht overnemen. Dat proces heeft een paar jaar in beslag genomen en heeft vorige maand uiteindelijk geleid tot instemming van de Vereniging om het Kink-merk aan mij over te dragen.

Die overdracht heeft vorige week plaatsgevonden; op één oktober, twintig (!) jaar na de start van Kink FM op 1-10-1995. Mooier kon het dus niet. Ik ben de Vereniging en in het bijzonder Piet Hoffman dan ook zeer erkentelijk.

Hoe nu verder?

Natuurlijk heb ik ook nagedacht over een doorstart van Kink FM, maar daar zitten nogal wat haken en ogen aan. Ik wil daar eerst goed over nadenken en overleg hebben met anderen voordat er definitieve besluiten genomen worden. Kink is voor mij té belangrijk om lichtzinnig mee om te gaan; het mag geen Heintje Davids van de Nederlandse radio worden. De uitkomst zou dus ook kunnen zijn dat er géén doorstart komt…

Laten we afspreken dat ik jullie op de hoogte houd van die ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,
Jan Hoogesteijn

Jan Hoogesteijn, één van de oprichters van Kink FM, was van 1995 tot 2006 directeur van het radiostation.

Over Kink FM

Kink FM was een Nederlands radiostation dat voornamelijk alternatieve muziek draaide. Alle programma’s werden gepresenteerd. Meer dan de helft van de playlist bestond uit nieuwe muziek. Het station richtte zich met name op moderne rock en pop. Ook singer-songwriter en dance werden uitgezonden. Kink FM was niet via de ether te beluisteren, maar wel via de kabel, satelliet en via het internet.

Op Kink FM waren oa. DJ’s Rob Stenders, Fred Siebelink, Alfred Lagarde (overleden 1 januari 1998), Arjan Snijders, Isabelle Brinkman, Michiel Veenstra, Floortje Dessing, Luc van Rooij en Ron Bisschop te horen. Maar ook de legendarische DJ Arjen Grolleman, die op 20 januari 2010 op 37-jarige leeftijd overleed. Hij vormde samen met Jantien van Tol (ook Kink FM DJ) de directie van Kink FM.

De uitzendingen begonnen op 1 oktober 1995. Op 3 oktober 2011 werd het signaal van definitief stopgezet.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*