Televisietoren Hilversum mogelijk omgedoopt

De televisietoren aan de Hilversumse Witte Kruislaan krijgt wellicht een nieuwe naam. Het complex van Alticom heet officieel de Man-bijt-hond-toren en draagt ook het logo van het voormalige NCRV-televisieprogramma.

In 2013 is de karakteristieke hond van het tv-programma op de toren geschilderd; Man bijt hond was in 2011 gekozen tot meest beeldbepalende programma in 60 jaar televisiegeschiedenis. Maar het programma is al sinds 2015 niet meer op tv. Alticom gaat over de naamgeving van de toren en het logo in overleg met KRONCRV, meldt een woordvoerder van het bedrijf. “We zijn benaderd door de omroep met de vraag hoe lang het logo van Man bijt hond nog op de toren zal staan. Ze wilden liever niet verrast worden als het er eventueel eraf zou gaan. Er is destijds voor zover wij weten geen einddatum afgesproken. We gaan er met elkaar over praten.l, al zijn er nog geen concrete plannen om het logo aan te passen.”

Toen in de jaren ’80 KPN, de toenmalige eigenaar van de toren, een neonreclame wilde aanbrengen, kwamen er klachten. En in 2013, toen het logo van Man bijt hond op de toren kwam, was de buurt ook niet blij, meldde De Gooi- en Eemlander destijds. Ook de welstandscommissie van de gemeente Hilversum zat er naar verluidt niet op te wachten. In 2018 viert Hilversum honderd jaar Mediastad. Misschien een mooie gelegenheid voor een restyling van de toren?

Alticom zelf heeft nog geen direct plan voor een nieuwe naam voor de toren, noch voor een nieuwe afbeelding erop. Het bedrijf benadrukt dat een lichtreclame uitgesloten is. “Op onze toren in Amsterdam staat ons eigen logo. Het had wat voeten in de aarde om daarvoor vergunning te krijgen van de gemeente, maar dat is gelukt. Of we dat in Hilversum ook zullen aanvragen, weet ik niet op dit moment, maar het zou kunnen. We zijn in geen geval van plan een lichtreclame aan te brengen, we zullen alleen iets plaatsen dat door het Media Park wordt aangeraden. ”

Fotos: Marc Wielaert

1 Comment

  1. Nou, van mij mogen ze dat logo wel vervangen. Ik woon op 200 meter van dit ding, en het ziet er echt niet uit. Het is dat ik net na het “googlen” er achter kwam dat het om het Man Bijt Hond logo ging, anders had ik het nooit geweten. Het is vervoeilijk, en lijkt er niet eens op. Heb me wel altijd al afgevraagd hoe ze dat er op hebben gekregen. Het is nogal een groot logo zeg.. Want voor de rest is het een prachtige toren. Ik stel er vaak mijn laser op af als deze gecallibreerd moet worden haha. Ik zou graag zien dat dit eens mooi onder handen wordt genomen. Daar ben je tenslotte een mediastad voor. Lichtreclame zie ik ook niet zitten, maar een leuk schilderklueurtje kan de toren inmiddels wel gebruiken..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*