Teledoc ‘Voetbal is oorlog’ van Hans Heijnen 29 september op NPO 2

Zaterdag 29 september, 20.25 uur bij de NTR op NPO 2: de Teledoc ‘Voetbal is oorlog’ over de overlevingsstrijd van Achilles ’29 in het betaalde voetbal.

Achilles ’29 uit Groesbeek is al jaren een topclub in het amateurvoetbal. De laatste jaren overtreffen ze zelfs De Treffers, hun grotere broer en concurrent in het bouwvakkersdorp. Wanneer de club in 2014 via een pilotproject kan promoveren naar het betaalde voetbal, neemt het de uitdaging aan. Volgens de vijf rivaliserende clubs in het dorp is dat te hoog gegrepen. Achilles trekt immers te weinig publiek en heeft al forse schulden. Desondanks trekt de club, onder aanvoering van de ambitieuze familie Derks ten strijde. Ze gaan hun Achilles, al bijna honderd jaar spelend op hun landerijen, nu definitief op de kaart zetten. Met het gevaar dat hun ambitie de club naar de ondergang kan leiden. Maar dat risico nemen ze. En dat wordt in Groesbeek met argusogen gevolgd. Achilles krijgt te maken met kinnesinne in het dorp, met de regionale pers en, last but not least, de KNVB. Een strijd van David tegen Goliath. De emoties lopen hoog op. Hoe kunnen ze dit overleven?

De Teledoc Voetbal is oorlog van Hans Heijnen (Rockin’ Ramona, Het geheim van Ossenisse) is een coproductie van Talent United en NTR, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

VOETBAL IS OORLOG
Regie & scenario: Hans Heijnen, voice-over: Huub Stapel, camera: Erik van Empel & Hans Heijnen, geluid: Hens van Rooij & Mark Wessner, montage: Ozan Olçay, eindredactie: Oscar van der Kroon (NTR) & Suzanne van Voorst (Filmfonds), producenten: Paul Ruven & Marian Batavier voor Talent United

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*