Talpa stopt met HLF8

De SBS6-talkshow HLF8 verdwijnt van tv, vanwege teleurstellende resultaten. Begin april stopt het programma na vier , maakte Talpa donderdagavond bekend.

„We hebben er met een gemotiveerd team ongelooflijk veel werklust en energie ingestoken om HLF8 te doen slagen in de vooravond van SBS6”, zegt Marco Louwerens, tv-directeur bij Talpa. „Ondanks aanpassingen in het format blijft de gewenste en benodigde progressie uit en moeten we vaststellen dat het programma onvoldoende kijkers aan zich heeft weten te binden.”

16 Comments

 1. Verstandig. Trekken aan het dood paard was het, niets meer niets minder. Ondanks wel wat detailverschillen met andere talkshows was het wel wéér een talkshow waarvan er gewoon teveel van zijn. Het genre is gewoon te sleets geworden, Jinek en cs. idem. Even wat anders gaan verzinnen dus bij deze zenders.

   • Donder toch op joh met je ouwe lullen gezanik. Van Kooten en de Bie zongen er een geweldig nummer over in de 80’s. Trek je conclusies droeftoeter.

    • Oh jee, kun je niet tegen kritiek?
     Ik schrijf tenminste met m’n naam. Kun jij niet zeggen.

     PS antwoorden op m’n “stelling’ ( heb jij een idee / ) kun je ook al niet.
     Ja, lekker anoniem zittend op de bank, “hup weer een mening de wereld in slingeren”
     Op naar de volgende website…………………………….. Het ga je goed beste vriend.

   • Hij heeft toch gelijk dat er veel te veel talkshows zijn? En dat er notabene 2 talkshows net een uur na elkaar staan geprogrammeerd bij SBS6. Dat past helemaal niet bij die zender.

  • Wat mij betreft wel. Ook een totaal overbodige talkshow zeker qua opzet; ‘We nemen een tafel, nodige gasten uit die je al zo veel ziet en we gaan meningen ventileren waar niemand op zit te wachten’. Past m.i. niet bij een commercieel TV station, maar misschien denk ik wel te Amerikaans. Dat zou daar heel vreemd zijn. Commerciële TV is er voor verstrooiing en niet voor de urgentie en de waan van de dag. Laat dat lekker aan de NPO over. Ik kan me wel voorstellen dat je b.v. op vrijdagavond een gezellige kick-off ’talkshow’ maakt met veel muziek en amusement gerelateerd. Een beetje zoals de vrijdagavond afleveringen van RTL Late Night in de early days met Humberto Tan. Maar zou dan wel afstappen van een tafel en ’talking heads’

 2. nah jaaa zeg …. wat zonde, zo inhoudelijk, een tafel vol mensen die een mening hebben over een onderwerp waar ze niet voor hebben doorgeleerd ….

 3. Het einde van de zoveelste overbodige linkse talkshow(wat al een vreemde eend in de bijt was bij een van oorsprong rechtse sensatiezender?)met dezelfde linkse gasten die net als in de andere talkshows allemaal anti rechts zijn.

  Ik wil meneer de Mol wel een tip geven voor verrassende televisie die in geen jaren op welke zender dan ook te zien is geweest;

  Een rechtse talkshow met een presentator die zijn adoratie en bewondering voor een politicus als Geert Wilders niet kan onderdrukken. En dat tijdens welke verkiezingen dan ook rechtse politici uitgebreid op prime time wordt geïnterviewd.

  Als meneer de Mol dit nou eens op een van de SBS zenders zou vertonen? Dat zou pas verrassende televisie zijn die wij jaren niet gezien hebben!

  • Wellicht een ideetje om Tina Nijkamp weer aan boord te halen bij SBS, ze weet als geen ander de SBS-kijker te bedienen.

   • Helemaal mee eens! De enige die op dit moment de zenders recht kan trekken. Hopelijk wel met iets meer budget dan toen.

 4. Begin april stopt het programma na vier , Deze zin is niet afgemaakt, ontbreekt hier maanden ? Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  • Geruchten gaan een datingshow omtrent eten terwijl ze al een Jaar van je Leven hebben en dat dus vlak elkaar willen programmeren. Daar bedoel ik dan mee dat Erland er ook niet veel kaas van gegeten heeft als hij dit nog net verzonnen heeft voor zijn afscheid…

   • Date smakelijk en Lucky Letters komen er te staan. Ik denk met Hart van Nederland & Shownieuws er naast. Lang Leve de liefde blijft natuurlijk ook. Weet niet of Een jaar van je leven een 2e seizoen krijgt. Ik zou er wel mee doorgaan. Past goed bij de zender en ik denk dat het in combinatie met bovengenoemde programma’s meer kijkers zal krijgen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*