Talpa start productiebedrijf in Dubai

Talpa Media kondigt vandaag de oprichting aan van Talpa Middle East. Het nieuwe productiebedrij gaat de Talpa-catalogus vertegenwoordigen in heel Noord-Afrika en het Midden-Oosten met als doel lokale versies te maken, in het Arabisch, van de succesvolle Talpa-formats.

Talpa Middle East zal worden geleid door TV-producent Ziad Kebbi. Als producent heeft Ziad Kebbi een groot aantal Arabische versies van wereldhits op zijn naam staan. Daaronder zijn ‘The Voice’, ‘Betty La Fea’, ‘Deal or No Deal’, ‘Wheel of Fortune’, ‘Fear Factor Extreme’ en ‘Who Wants to be a Millionaire?’. De eerste productie die Talpa Middle East op zich neemt is het derde seizoen van ‘The Voice Arabia’ voor zender MBC, dat in de gehele regio wordt uitgezonden. 

Maarten Meijs (Managing Director van Talpa Global): ‘De Arabisch sprekende wereld heeft zich in hoog tempo ontwikkeld, zowel op technologisch als industrieel terrein. Met 350 miljoen mensen, verspreid over zo’n enorm groot gebied en zoveel verschillende landen, is het zonder meer een regio die enorme mogelijkheden biedt. Daarom zijn wij bijzonder blij dat we Ziad Kebbi aan boord hebben. Hij heeft voor elke zender in de regio gewerkt en hij kent de Talpa-catalogus tot in de details.’

Na het opgerichte Talpa Media USA, is Talpa Middle East de tweede volledige Talpa-dochter buiten Nederland. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*