Talpa komt met augmented reality talentenjacht voor SBS6: AVASTARS

 image
Groundbreaking technologie in combinatie met toptalent. Avatars die tot leven komen en LIVE on stage dansen én zingen. Jarenlang was dat ondenkbaar. Tot nu… In een nieuwe, next-level talentenjacht wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt en worden de echte en de virtuele wereld op spectaculaire wijze samengebracht. Met de nieuwste technieken op het gebied van motion captureen augmented reality wordt van een zangtalent en een danstalent, één virtueel supertalent gemaakt: een AVASTAR, die de sterren van de hemel danst en zingt. Live. AVASTARS is begin volgend jaar te zien op SBS6. 

Bij traditionele talentenjachten zoeken we óf waanzinnig goede zangers óf uitmuntende dansers, omdat het bijna onmogelijk is om op beide gebieden uit te blinken. Nu is dat dus niet meer nodig! In Avastars worden grote talenten op het gebied van zang en dans, samengevoegd tot duo’s. Met behulp van programmeurs en stylisten creëert elk duo een eigen avastar. Ze mogen een mens zijn, maar ook een dier. Van gender, lichaamsvorm en haar- en huidskleur, tot kledingstijl en make-up: de duo’s mogen het helemaal zelf bepalen. In de virtuele wereld kan alles.  Het zangtalent is verantwoordelijk voor de aansturing van de mimiek en de stem van de avastar. De danser draagt een speciaal pak waarmee alle bewegingen van het lichaam en hoofd aangestuurd worden. Wat we zien, is een avastar die levensecht zingt én danst, maar die pas echt tot leven komt wanneer beide disciplines elkaar perfect aanvullen tijdens de LIVE optredens… Alles is mogelijk: twee avastars kunnen samen een duet zingen of optreden met meerdere virtuele achtergronddansers maar ze kunnen ook optreden met échte zangers of dansers die fysiek met hen op het podium staan. Behalve zingen en dansen, moeten de avastars uiteraard ook praten en dus live gesprekken voeren met de host en de jury. 

Tijdens een aantal auditie- en eliminatierondes beoordeelt deze jury, onder leiding van een succesvolle dj of producer, de optredens. Hij produceert de eerste single en videoclip van de winnende avastar. Welke avastar wordt de grote winnaar van deze nieuwe, baanbrekende talentenjacht? Avastars combineert the best of both worlds. De show is het resultaat van een intensieve samenwerking met NEP Group. De code is eindelijk gekraakt: voor het eerst komen motion capture en augmented reality samen, LIVE on stage.

Avastars wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

8 Comments

 1. Leuk om 1 of misschien 2x te zien en dan ken je het trucje wel. Het is allemaal voortborduren op wat was; talentenjachten.

 2. Virtual reality bij tv-live-optredens, of sportwedstrijden is allang geprobeerd, maar het werkt niet en mensen hoeven het niet. Ook hier weer een grote discrepantie tussen wat allerlei trendwatchers voorspelden en wat niet is uitgekomen. Weet je nog hoe tech-goeroe Klöpping bij de Wereld Draait Door voortdurend de nieuwe revolutie van virtual reality aankondigde? Die revolutie moet nog beginnen. Ik was toen als uiterst sceptisch omdat eerdere pogingen om vr te populariseren waren mislukt. Virtual reality is alleen op bescheiden schaal een succes bij gaming. Next.

 3. Zoals Floor Jansen zonfraai zingt in het nummer ‘Noise’ van de band Nightwish:

  Now you’re a star
  Vain avatar
  Feeding the beast
  In your loud Egoland
  You have become
  Tool of a tool

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*