Suzanne Kunzeler (NPO): ‘Deur voor jonge en talentvolle makers staat nu 24/7 open’

Talent krijgt het online hele jaar de ruimte in 3LAB. Op tv krijgen zij de ruimte in de nacht van 28 op 29 juli van 0:00 tot 5:00.

In VondelCS host NPO 3 zondag 29 juli een evenement, speciaal voor jonge makers met gevestigde namen uit mediawereld, interessante sprekers en workshops. Met het vernieuwde platform npo3lab.nl focust de NPO het hele jaar door op talentvolle, nieuwe makers, zowel online als lineair.

Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3: “Dankzij het vernieuwde 3LAB staat de deur voor jonge en talentvolle makers nu 24/7 open. Met de shift van televisie naar online geven we jonge makers niet één week, maar juist het hele jaar dat eerste of extra zetje wat ze vaak nodig hebben. De kraamkamer van de publieke omroep wordt volwassen.” De NPO hoopt hiermee dat nog meer programma’s en makers de kans krijgen om te groeien. “Er is veel vraag naar een dergelijk platform. Dat zien we bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de inzendingen van de 3LAB serie-contest. Zolang makers met goeie, vernieuwende ideeën komen, is 3LAB hun podium, zowel online als lineair“, aldus Kunzeler.

3LAB is een plek voor vernieuwing en experiment van NPO 3 en vormt een eerste ingang voor talentvolle, nieuwe makers. NPO biedt (in samenwerking met omroepen) begeleiding, financiering en distributie voor beginnende televisiemakers en hun programma’s. Bekende 3LAB producties zijn Rundfunk en Streetlab .

De nacht van de vernieuwing, zondag 29 juli van 00:00 tot 05:00 uur op NPO 3

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*