Suzanne Bosman en Joost Vullings presenteren Politicus van het Jaar-verkiezing

Wie wordt de Politicus van het Jaar 2018? Suzanne Bosman maakt op maandag 17 december de uitslag bekend van dé politieke publieksprijs van Nederland. Zij wordt bijgestaan door politiek commentator Joost Vullings. Kiest het publiek voor huidig titeldrager Thierry Baudet, afzwaaiend D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold, kersvers SP-leider Lilian Marijnissen of toch voor heel iemand anders? De EenVandaag-uitzending komt voor deze speciale gelegenheid vanuit de Oude Zaal van de Tweede Kamer.

Ook dit jaar heeft het publiek de beslissende stem. Anders dan vorig jaar mochten leden van het EenVandaag Opiniepanel het afgelopen jaar elke maand aangeven wie zij op dat moment de beste politicus vonden. De resultaten van de maandelijkse verkiezingen worden op 17 december samengevoegd tot een einduitslag.

EenVandaag staat volledig in het teken van de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen politieke jaar. Het jaar waarin de 31-jarige Rob Jetten fractievoorzitter van D66 werd, minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra aftrad en premier Rutte zijn plan voor het afschaffen van de dividendbelasting moest intrekken. Met politieke kopstukken als Klaas Dijkhoff, Eric Wiebes en Jesse Klaver blikken Suzanne Bosman en Joost Vullings terug. Gijs Rademaker bespreekt in de uitzending de politieke trends en nieuwe cijfers van het EenVandaag Opiniepanel.

Bekijk hieronder de vlog die Joost Vullings en Gijs Rademaker voor de Politicus van het Jaar-verkiezing hebben gemaakt.

EenVandaag Politicus van het Jaar, maandag 17 december om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*