Succesvol YouTube-kanaal Gierige Gasten verder als Nieuwe Gasten

image
V.l.n.r. Luuk Dresen, Moïse Trustfull, Lieke Augustijn en Bram Bosson


Vanaf vandaag gaat het succesvolle YouTube-kanaal Gierige Gasten verder onder de naam Nieuwe Gasten, inclusief vier nieuwe presentatoren. Onder anderen Lieke AugustijnLuuk DresenBram Bosson en Moïse Trustfull zijn de komende tijd te zien op het kanaal met vernieuwde content. In duo’s creëren zij wekelijks een #Nieuwsgierigvideo, waarin zij inhaken op de actualiteit of een maatschappelijk onderwerp aansnijden. Hiermee willen zij hun eigen horizon, maar ook die van de kijker verbreden. In de eerste video, die vanaf vandaag 16.00 uur online staat, ondergaat Bram hoe heftig het is om een week lang dakloos te zijn. Want blijkbaar zijn steeds meer jongeren dakloos. Gierige Gasten

Niels Oosthoek en Joost Kraima stoppen na acht jaar en dragen het stokje over aan nieuwe, jonge makers. Niels Oosthoek: “Het begon allemaal in 2014, toen Martijn, Joost en ik als arme studenten onderzochten hoe je op een slimme manier geld kunt besparen en dit vastlegden op camera. Dit groeide uit tot één van de grootste YouTube-kanalen van Nederland, waarvoor we meer dan 400 video’s hebben gemaakt! Wij hebben inmiddels ook andere activiteiten, ik ga bijvoorbeeld weer eigen content maken en heb daarom besloten om nieuwe makers de ruimte te bieden op het kanaal. We willen alle trouwe kijkers bedanken voor de afgelopen jaren.” 

Format #Nieuwsgierig
De Nieuwe Gasten creëren iedere week in duo’s een #Nieuwsgierig-video, waarin zij vragen beantwoorden die aansluiten bij hun persoonlijke interesses. Met deze vragen willen de hosts hun horizon verbreden. Voor henzelf. En voor de kijker. Want door vragen te stellen word je een rijker mens. De eerste aflevering van #nieuwsgierig heet ‘Zeven dagen dakloos in Amsterdam’, die vanaf vandaag om 16.00 uur op het YouTube-kanaal staat. In 2019 lag er een plan klaar dat ervoor zou zorgen dat er in 2022 geen dakloze jongeren meer zouden zijn. Daar is weinig van terechtgekomen want het aantal dakloze jongeren is in die tijd zelfs toegenomen. Ondanks deze berichten blijft het een ver van je bed show, dakloos zijn. Maar wat nou als dat toch gebeurt, je alles kwijt bent en zonder geld of enige vorm van luxe moet overleven op de koude straat? Bram duikt in deze wereld, door een week lang dakloos te leven in Amsterdam. Zonder smartphone, geld of een concreet plan. Door het zelf te ervaren. Maar ook door gesprekken aan te gaan met jongeren die dakloos zijn en laat in de aflevering het leven op straat zien. 

Nieuwe Gasten
Lieke Augustijn, van oorsprong een Brabantse dame, volgde een acteeropleiding voordat ze begon met presenteren. Ze was te zien in Checkpoint (Zapp). Luuk Dresen is presentator en programmamaker. Samen met collega Lieke maakt hij wekelijks de populaire podcast ‘Lekker Lullen de Podcast‘. Hij staat bekend om zijn enthousiasme en vindt het vermaken, informeren en ontroeren van mensen het mooiste wat er is. De vrolijke en creatieve Bram Bosson startte vorig jaar als redacteur bij Gierige Gasten en heeft zich op een natuurlijke manier ontwikkelt tot een vaste waarde vóór de camera. Met zijn TV-Academy ervaring is hij een welkome toevoeging in het host-team. Moïse Trustfull werd bekend door haar acteerwerk voor onder andere GTST en Flikken Rotterdam. Inmiddels richt ze zich ook op presenteren, onder andere voor Zapp Kids Top 20. Daarnaast runt ze haar eigen winkel, webshop en foodblog, en opent binnenkort een restaurant in Amsterdam.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*