Stijn Fens wordt nieuwe eindredacteur Levensbeschouwing Katholiek bij KRO-NCRV

Stijn Fens wordt per 1 april a.s. de nieuwe eindredacteur Levensbeschouwing Katholiek bij KRO-NCRV. Stijn (57 jaar) is momenteel redacteur en columnist voor Trouw. In zijn nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor de katholieke programmering van KRO-NCRV, waaronder Kruispunt, de dagelijkse levensbeschouwelijke podcast Kloostercast, de wekelijkse Eucharistieviering, het Geloofsgesprek en de programma’s vanuit Rome tijdens Pasen en Kerstmis. Ook wordt hij voor de omroep de Vaticaankenner. Stijn werkte eerder voor KRO-NCRV. In 2022 maakte hij de historische documentaire Adrianus, de Nederlandse paus over het leven van de Nederlandse paus Adrianus in de 16e eeuw.

Reinder van Dijk, producent Levensbeschouwing bij KRO-NCRV: “Ik ben heel verheugd met de komst van Stijn. KRO-NCRV haalt met hem een ervaren programmamaker, journalist en Vaticaankenner in huis, maar vooral een betrokken katholiek met hart en ziel. Stijn heeft een groot netwerk in katholiek Nederland en heeft een scherpe blik op het verleden, heden maar juist ook op de toekomst van kerk, zingeving en religie in ons land en wereldwijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij het katholieke profiel van KRO-NCRV zal versterken.”

“Ik zie er enorm naar uit om met al die geweldige collega’s weer programma’s bij KRO-NCRV te gaan maken”, aldus Stijn over zijn nieuwe functie. “KRO-NCRV heeft zoveel prachtige mogelijkheden om het eeuwig jonge perspectief van het katholiek geloof op een moderne manier over het voetlicht te brengen. Om daaraan mee te werken, vind ik een eer. En dit alles onder de heldere missie van deze omroep: de wereld mag er in veel opzichten niet best aan toe zijn, wij gaan proberen ‘m met elkaar beter te maken.”

4 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*