Sterren NL wijzigt hitlijst van Top 20 in Top 25

NPO Sterren NL voegt vijf platen toe aan haar hitlijst en doopt de chart om van Top 20 in de Sterren NL Top 25. DJ Lucas van Leeuwen en Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, gaven vanmiddag tijdens Buma NL, het conferentieprogramma voor de Nederlandse muziek, het startschot voor de vernieuwde lijst.

Sinds 2008 brengt Sterren NL de Top 20, de langstlopende Nederlandstalige chart. Nu wordt de lijst uitgebreid naar 25 titels. “De populariteit van de Nederlandstalige muziek vraagt om meer duiding. Twintig titels bleek te weinig“, aldus Daniel Dekker, hoofdredacteur van Sterren NL. “Er komt heel veel talent boven drijven en ook vanuit de industrie ontstond de vraag naar meer duiding. Sterren NL springt nu in op deze behoefte door onze hitlijst uit te breiden“.

De nieuwe lijst wordt samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40. “In de Sterren NL Top 25 staan de populairste Nederlandstalige hits van dit moment. Deze is samengesteld op basis van airplay, streaming en trends in social media. De Stichting Nederlandse Top 40 heeft al ruim 50 jaar ervaring in het samenstellen van hitlijsten en houdt daarbij rekening met de veranderde muziekconsumptie in de loop der jaren“, zo zegt Erik de Zwart. “Met deze samenwerking tussen de Nederlandse Top 40 en NPO Sterren NL versterken we de betrouwbaarheid en actualiteit van de Top 25“.

De Sterren NL Top 25 wordt iedere vrijdag uitgezonden op Sterren NL Radio tussen 12.00 en 14.00 uur en is op televisie iedere zaterdag om 12.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Over Sterren NL
Sterren NL is het toonaangevende platform van AVROTROS, gericht op Nederlandse muziek en (gevestigde en aankomende) artiesten in het populaire en volkse genre. Sterren NL heeft als missie om, als bewaker van de schatkamer van de Nederlandse muziek, dit belangrijke en populaire onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur uit te lichten, te archiveren en te promoten.

2 Comments

  1. SterrenNL en Het Sterren Muziekfeest op het plein/van het jaar zijn gewoon commerciële activiteiten van AVROTROS. Alleen hierom al zou AVROTROS al commercieel moeten gaan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*