Steeds meer Nederlandse mediaorganisaties aan de slag met Google Assistent

Nu de Nederlandse versie van Google Assistant is aangekondigd storten Nederlandse mediabedrijven, waaronder Talpa, KRO-NCRV, BNR, Nu.nl, Omroep Brabant, ANP, Omroep Gelderland, Qmusic, NPO en NOS zich op deze nieuwe audio command service van Google.

Spraakcommando’s
Bij NOS hoeft men bijvoorbeeld alleen het volgende te vragen: “OK Google, Vraag NOS om het nieuws”. Bij het uitspreken van deze woorden brengt de Google Assistent je in het Nederlands op de hoogte van het laatste NOS-nieuws.

De NOS zet hiermee een stap in het aanbieden van nieuws via voice-apps: applicaties die reageren op spraakopdrachten. In Nederland is de Assistent te gebruiken via de smartphone. Binnenkort is de functie ook aan te passen en werkt het met de simpele spraakopdracht: ‘het laatste nieuws’.

Lara Ankersmit: “In het NOS lab experimenteren we met nieuwe technieken en vertelvormen om steeds meer mensen te bereiken”, “Voice apps en smart speakers bieden nieuwe mogelijkheden en uitdagingen om mensen, zonder tussenkomst van een schermpje, te bedienen met het nieuws van de NOS.”

Bij RTL Nederland is het sinds deze week mogelijk om Buienradar en RTL Nieuws voor Google Assistant te gebruiken.

Bron: NOS.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*