Steeds meer live kijktijd online

Online televisie werd in het verleden vooral gebruikt als ‘uitzending gemist’. Uit gebruikscijfers van online tv-dienst NLZIET blijkt echter dat de tv-kijker steeds meer naar live programma’s kijkt.

De online tv-dienst ziet dat de kijktijd naar live streams afgelopen jaar met 51% is gegroeid. Niet alleen live (sport) evenementen scoren goed online, maar ook televisieprogramma’s waar veel over wordt gesproken, zoals Wie is de Mol? en Boer zoekt Vrouw, zorgen voor veel live kijktijd. Uit gebruikscijfers blijkt dat binnen NLZIET het online live kijktijd-aandeel is gestegen naar 27%. Tijdens het WK Voetbal keek zelfs bijna de helft van de online kijkers naar live televisie.

Top 10 meest bekeken online live programma’s van 2018 1.  UEFA Champions League: Ajax – Benfica
2.  UEFA Champions League: Ajax – Bayern München
3.  UEFA Champions League: Benfica – Ajax
4.  Eurovisie Songfestival 2018 finale
5.  UEFA Champions League: AEK Athene – Ajax
6.  UEFA Champions League: Bayern München – Ajax
7.  RTL 7 Darts: WK 2019
8.  UEFA Champions League: Tottenham Hotspur – PSV
9.  UEFA Champions League: PSV – Inter Milan
10. UEFA Champions League: PSV – Tottenham Hotspur

Niels Baas (directeur NLZIET): ‘De sterke groei in online tv-kijken laat ook zien dat de consument de online tv-dienst steeds meer als vervanging voor het traditionele tv-abonnement gebruikt. De verschillen in kijkgedrag tussen online en lineair lijken steeds meer te vervagen. Al eerder bleek dat steeds meer consumenten online tv op het grote scherm kijken. Ook het live online kijken, op zowel mobiele apparaten als op tv, wordt steeds meer gemeengoed.’ 

Over NLZIET
NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLZIET kunnen kijkers op één plek het meest uitgebreide online Nederlandse televisieaanbod bekijken. Via de apps voor web, mobiel, Apple TV, Android TV, PlayStation 4 en smart tv zijn programma’s uit het online aanbod van de omroepen in hoge kwaliteit live, terug en vooruit te kijken, veelal zonder reclame en maandelijks opzegbaar. Ga voor meer informatie naar www.nlziet.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*