Stationmanager Arjan Snijders vertrekt bij NH Radio

Arjan Snijders heeft deze week zijn vertrek bij de regionale zender NH Radio aangekondigd.

Via intranet maakte Snijders zijn vertrek aan zijn NH Media-collega’s bekend:

Hallo collega’s bij NH Media / AT5

“Het avontuur als Station Manager bij NH Radio houdt voor mij binnenkort op. In de ruim drie jaren die ik hier heb mogen werken, heb ik enorm genoten van het werken met jullie allemaal. Het was een groot genoegen om me in te mogen zetten voor een club radio liefhebbers en die-hard journalisten. Ik heb het plezier in radio maken hier echt terug gevonden, dat wil in Hilversum in de bureaucratie en machtsstrijd wel eens verloren gaan. Bovendien zag ik hoe veel harder iedereen hier werkt. Hoeveel betrokkener iedereen is bij wat we maken en uit zichzelf al zaken oplost voor ze een probleem zijn. Echt heel fijn. Dat ben ik nooit gewoon gaan vinden, het tekent echt ons bedrijf!

Toen ik startte als Station Manager, op verzoek van toenmalig hoofdredacteur Bart Barnas, was mijn rol om de radioclub de aandacht te geven die Bart er niet bij kon hebben in zijn drukke takenpakket. Ik denk echt dat iedereen achter de microfoon er beter van is geworden. De lol kwam bovendien terug op de werkvloer, waar het eerder hard werken in de overlevingsmodus was geworden voor de radio afdeling. De luisteraar heeft die lol ook gehoord en zo kreeg NH Radio een groter publiek.

In de 3 jaar erna was er geen hoofdredacteur en hebben we het met elkaar gerooid. Nu is Ib Haarsma binnen en die gaat het werk voor en met de radiomensen weer oppakken. Iedereen heel veel succes de komende jaren en tot ziens bij een ander media avontuur!”

‘De Snijderman’ was initiatiefnemer van de Radioring, waarvan hij de eerste tien jaar ook organisator van was. Daarnaast was hij deejay bij onder meer Radio 1, 2, 3FM, TalkRadio, Kink FM en KXRadio. Ook schreef hij diverse boeken over de media, waaronder “50 jaar 3FM, van Vrolijke Puinhoop naar Serious Radio”, “Rap van Fortuin.” en een boek over de geschiedenis van Veronica. In 2006 werd hij eindredacteur bij Avro Radio. En in 2017 maakte hij bekend stationmanager te worden van NH Radio. Hij blijft tot 1 september werkzaam voor de regionale zender.

15 Comments

  • Hallo Michel, nee hoor, de podcast Dit Was De Radio gaat door. Vanaf welke plek dan ook, dit maandelijkse radio overzicht gaat verder!

  • Eh, nee. Hoe lang moet je ergens werken voordat je en job hopper wordt? Drie, vier, vijf, tien, twintig jaar?

 1. Ik denk dat hier ’n echte radio vakman vertrekt. En dat is jammer voor de luisteraars én voor zijn collegae in het bijzonder . Ik heb Arjan, welliswaar of afstand, ruim 25 jaar gevolgd . Hij is altijd innovatief geweest . Wat ga je doen Arjan ????? Voor de Radio, waar dan ook, is het te hopen dat jij bewaard blijft. Het ga je goed !!!!

  • Dankjewel Herman voor de complimenten.
   En, toch bijzonder, naast mezelf is er toch nog minstens 1 ander iemand die de afgelopen 25 jaar heeft gevolgd. Daar zaten heel veel verschillende dingen, zenders en omroepen tussen dus: knap!!
   En ja hoor Herman, radio moet het blijven!

  • Dankjewel Herman voor de complimenten.
   En, toch bijzonder, naast mezelf is er toch nog minstens 1 ander iemand die de afgelopen 25 jaar heeft gevolgd. Daar zaten heel veel verschillende dingen, zenders en omroepen tussen dus: knap!!
   En ja hoor Herman, radio moet het blijven!

 2. “Ik heb het plezier in radio maken hier echt terug gevonden, dat wil in Hilversum in de bureaucratie en machtsstrijd wel eens verloren gaan. Bovendien zag ik hoe veel harder iedereen hier werkt. Hoeveel betrokkener iedereen is bij wat we maken en uit zichzelf al zaken oplost voor ze een probleem zijn.”

  Benieuwd welke landelijke omroep/zender hem nog wil hebben, als hij “Hilversum” zo basht 🙂

 3. Nou was dat bericht een interne mededeling Marco. Zeker geen bash.
  Het klopt namelijk wel, bureaucratie en de bestuursproblematiek overheersen binnen de landelijke omroep wel eens de lol in het creatieve proces, wat media maken ook is. Dat is niet nieuw, het is zo oud als het bestel. Als je dat ‘gedoe’ niet erbij hebt, wordt het echt veel leuker, dat heb ik nu weer ervaren. Ik denk dat menig oud-collega in Hilversum dat wel snapt en herkent.

 4. Hallo Arjan, ik ben in ieder geval blij dat je de Podcast “Dit was de radio” blijft maken. Veel succes in de toekomst; ik ben benieuwd waar je terecht gaat komen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*