Staatssecretaris Uslu wil niet te snel ingrijpen bij Ongehoord Nederland

Gunay Uslu, de staatssecretaris van Cultuur en Media, wil niet te snel een beslissing nemen over de toekomst van Ongehoord Nederland (ON!). Volgens de Mediawet is de staatssecretaris bij een tweede sanctie gemachtigd om in te grijpen.

Publieke omroeporganisaties zoals WNL, MAX en KRO-NCRV willen inmiddels niet meer met ON! samenwerken. Het ontbreekt volgens hen aan journalistieke basis en wederhoor. Ongehoord Nederland kreeg eerder een financiële sanctie van de NPO. Omroep Max-baas Jan Slagter en KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers pleitte ervoor om ON! per direct uit het omroepstelsel te zetten.

Staatssecretaris Uslu is iets voorzichtiger met actie ondernemen richting ON!. „Ik denk niet dat we ons moeten laten opjagen, niemand. Het is een beslissing die echt heel veel impact zal hebben”, sprak Uslu gisteren in het NPO Radio 1-programma Kunststof. Waarin ze benadrukte dat ze niet gretig is om in te grijpen, zoals sommige media eerder suggereerden. Ze noemt het „verschrikkelijk” dat de overheid maatregelen tegen een omroep moet nemen. „Dat is het laatste middel, het laatste wat je wilt. Dat heeft zo veel impact op de democratie.”

3 Comments

  1. Misschien moet er ook maar eens een sanctie komen voor omroepen die andere omroepen proberen te cancelen. Wie denken ze dat ze zijn! Laat die verantwoording vooral daar liggen waar het hoort: Bij het ministerie.

    • Ik zie ook weinig kritische inbreng van de presentatoren bij Khalifa en sofie, tid voor max, wnl op zondag. Waar trek je de grens. Ik kan mij voorstellen dat leden van on massaal klachten gaan indienen over die programma’s. Krijgen ze dan ook een sanctie???

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*