Spreekbuis.nl lanceert app

Nieuwsplatform voor omroepmedewerkers Spreekbuis.nl heeft voor diverse platformen een app gelanceerd. De app bevat het laatste medianieuws, vacatures, interviews en columns van oa Bert van der Veer en Peter Schavemaker.

Beacons
Om de leesfrequentie te bevorderen worden er push notificaties en beacons ingezet. App gebruikers in de buurt van treinstation Mediapark ontvangen door deze beacons het laatste nieuws. De beacons kunnen bij eventuele calamiteiten ook waarschuwingsnotificaties sturen. Het aantal beacons op Hilversum Mediapark zal komende tijd worden uitgebreid. 

Nieuwe technieken
De Spreekbuis.nl app bevat binnenkort ook enkele noviteiten, waaronder de Koffietijd-feature. Lezers worden beloond voor hun ‘leesloyaliteit’ en kunnen door een digitale stempelkaart sparen voor een gratis kop koffie. Met de Dlitfass® functie kan de app gebruikt worden voor narrow casting. Het laatste nieuws kan hiermee direct draadloos worden gestreamed naar televisies, waardoor het Spreekbuis.nl platform als een kabelkrant gebruikt kan worden. CHAT maakt het mogelijk om binnen de app in contact te komen met vakgenoten. 

Richard Otto (mede-oprichter Spreekbuis.nl): “Steeds meer uitgevers verruilen hun app voor een responsive website om kosten te drukken. Spreekbuis.nl lanceert juist naast haar responsive website een app, om het nieuwsplatform zo toegankelijk mogelijk te maken. Door de app en ingezette beacons en push-notifications verwachten we dat bezoekers vaker het nieuws tot zich nemen. Een ander belangrijk voordeel is dat het Amsterdamse bureau Apps4nl apps gratis ontwikkeld.”

De door Apps4nl ontwikkelde Spreekbuis.nl app is gratis te downloaden in de App Store (iPhone/iPad/iPod Touch), Google Play Store (Android smartphones en tablets). De app is binnenkort ook beschikbaar in de Amazon Store (Blackberry /Kindle) en Windows Store (Windows Phone).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*