Spreekbuis-columnist Vincent Bijlo met ‘Stikstof Zijt Gij’ in ’t Spant in Bussum

Spreekbuis-columnist en -talkshowhost Vincent Bijlo speelt op zaterdag 21 december zijn eindejaarsvoorstelling Stikstof Zijt Gij in ’t Spant in Bussum.

2019 was, volgens Bijlo, het jaar van het getoeter. Boren, bouwers, baggeraars, grondverzetters, leraren, verpleegkundigen, allemaal schreeuwden ze om aandacht in de media. De stikstofcrisis zorgde, en zorgt nog steeds, voor verstikte woede en te weinig zuurstof in het nationale debat.

Relativeren, lachen, dat wil in zo’n geval nog wel eens helpen, maar dat gaat ons steeds moeilijker af. We lachen allemaal als boeren met kiespijn. We hebben lachgas nodig om te lachen, dat is veelzeggend.

Media hadden het in 2019 meer voor het zeggen dan ooit. Als je geen exposure hebt, besta je niet, het auditief darwinisme is aan de macht.

Over al die over elkaar heen buitelende aandachttrekkers gaat Stikstof Zijt Gij. Van Meiland tot Farmers Defence Force-voorman Marc Van den Oever, van Dijkhoff, die zelfs met wachten nog geld verdient, tot de boreale winden en de braakballen van de Uil van Minerva van Baudet.

Bijlo, die als de stemproblemen van Jan Smit aanhouden volgend jaar het Eurovisie Songfestival presenteert, scheidt in stiksof Zijt Gij het kaf van het koren en de shit van de zin. Na afloop weet je van de hoed en de rand, de klok en de klepel. Deze show is vlees en vis, geschikt voor zowel carnivoor als flexitariër. OK Boomers, millenials, kom naar ’t Spant en vier 2019 met Vincent Bijlo.

Naast Bijlo hoor je zangeres Mariska Reijmerink en The Rossettis, die op het jaar ingetunede liederen ten gehore brengen, van Duncan Laurence tot Michel Legrand.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*