Splinter Chabot gidst door de Haagsche Jungle in nieuw AVROTROS-programma

Politiek suf? Echt niet! Rasoptimist en student Politicologie Splinter Chabot laat in het nieuwe AVROTROS-programma Splinter in de politiek zien dat politiek ook leuk kan zijn! In zes afleveringen gidst de 22-jarige Splinter de kijker door de Haagsche jungle. Van het Torentje tot de geheime gangen van het Binnenhof; Splinter opent deuren die normaal gesloten blijven. Hij bezoekt de politici ook juist op momenten dat ze echt zichzelf zijn. Zo gaat hij kranten lezen in het café met Mark Rutte, joggen met Rob Jetten en yoga beoefenen met Sylvana Simons. Tijdens zijn expeditie spreekt hij met politieke grootheden, sluwe spindoctors, gevierde journalisten en bekende actievoerders. Wat doet macht met je? Kun je jezelf zijn in de politiek? En kent het Binnenhof nog idealisten? Splinter in de politiek is vanaf vrijdag 8 februari om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 3.

In iedere aflevering van Splinter in de politiek staat een thema centraal.

Aflevering 1: Imago
In de eerste aflevering staat het imago van onze politici centraal. Kun je jezelf blijven op het Binnenhof? Is de inhoud ondergeschikt aan het imago? Splinter spreekt premier Mark Rutte in zijn geheime koffietentje waar hij altijd de kranten leest. Ze bespreken zijn imago als eeuwige optimist en of dat klopt met de werkelijkheid. Met imago-experts en mode-influencers legt Splinter, zelf altijd opvallend gekleed, de politici langs de modemeetlat.

Aflevering 2: Under Pressure
Druk, druk, druk. Aflevering twee gaat over de druk in Den Haag. Hoe is Sharon Gesthuizen om gegaan met die werkdruk tijdens haar Kamerlidmaatschap? Jort Kelder vertelt onder welke druk de vriendschap komt te staan als je beste vriend premier van Nederland is. Splinter gaat yoga beoefenen met Sylvana Simons en spreekt dan met haar over de constante stroom van bedreigingen en wat dat doet met haar.

Aflevering 3: Media
Ze worden wel eens de derde macht genoemd: de media. In aflevering drie onderzoekt Splinter hoe belangrijk de (sociale) media nou echt zijn in de politiek. Hij spreekt hierover met Bas Mouton, mediatrainer van onder meer Mark Rutte. Hebben politici hem echt nodig? Met journalist Marloes Lemsom bespreekt Splinter wat een poedelnaakte Instagram-foto voor het imago van Thierry Baudet heeft gedaan. Was het een onschuldig vakantiekiekje? Of een strategische meesterzet? En Rob Jetten vertelt al joggend door het park over zijn eerste geflopte mediaoptreden en de gevolgen daarvan.

Aflevering 4: Idealen
Hoeveel blijft er in Den Haag over van je idealen? Splinter stelt in deze aflevering de vraag aan onder meer Esther Ouwehand en oudgedienden Hans Wiegel en Diederik Samsom. Tim Hofman vertelt waarom hij er juist voor kiest actie te voeren buiten de Haagsche stolp.

Aflevering 5: Campagne
Wat moet een politicus uit de kast trekken om de stem van de kiezer te winnen? Splinter gaat mee op campagne en bespreekt met reclameman Marc Oosterhout van N=5 of het verkopen van politieke inhoud lijkt op het branden van een product. Met Lodewijk Asscher bespreekt Splinter de uitdagingen die komen kijken bij het overtuigen van de kiezer. Ook neemt Splinter de meest spraakmakende momenten door van de campagnes voor de provinciale staten verkiezingen met campagnestrateeg Hans Anker.

Aflevering 6: Macht
Ten slotte de aflevering macht. Is macht een middel tot een doel of een doel op zich?
En nog belangrijker: wat doet macht met je? Maakt macht je een minder mooi mens?
In deze aflevering praat Splinter met Carola Schouten over hoe ze het van medewerker van de fractie schopte tot minister en of mensen haar door haar functie nu anders behandelen. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij legt uit hoeveel macht je als kleine partij toch kan hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*