Smart Speakers stimuleren ‘audio on demand’

De verkoop van spraakgestuurde luidsprekers maakt een forse groei door. Eerder deze week kwam naar voren dat eind dit jaar zo’n 100 miljoen smartspeakers zijn verkocht.

Momenteel is de Amazon Echo (met Alexa-assistent) de marktleider. Dit device is alleen beschikbaar in een paar markten zoals de VS, het VK, Duitsland en Australië. Ook de Apple Homepod is nog niet overal beschikbaar. Google Home en Google Assistant breidt dit jaar uit naar meer dan 30 landen. Dit najaar komt er ook een Nederlandstalige versie van Google Home uit.

In landen waar de slimme speakers al enige tijd verkocht worden is een snel stijgend gebruik te zien. Bijna een op de tien (9%) huishoudens in de VS gebruiken de smart speakers. In het Verenigd Koninkrijk is dat 7% in het VK en 5%.

Het Digital News Report 2018 heeft onderzocht voor welke zaken deze smart speakers worden gebruikt. Hierin komt naar voren dat het luisteren naar muziek de belangrijkste functie is. Ook diverse andere audio on demand-functies worden genoemd, waaronder de smart speakers gebruikt voor nieuws en podcasts (zie afbeelding).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*