Blog Erik de Zwart: ‘De Vrienden van Amstel Live’

Een van de leukste feestjes van het nieuwe jaar is voor mij De Vrienden van Amstel Live. Reuzeslim opgezet door ’s lands grootste bierbrouwerij: je beste klanten trakteren op een muzikaal feestje met een hele trits Nederlandse artiesten.

Het is een soort verlate nieuwjaarsreceptie, want je komt altijd wel mensen tegen die je een tijd niet gezien hebt. En je maakt ook nieuwe vrienden. Een schot in de marketingroos dus! Deze keer ging ik met mijn vrouw, schoonzus en een vriendin. Vooraf gingen we eten bij een sushi-restaurant in Rotterdam Het etablissement zat in de kelder van wat ooit de grootste discotheek van Nederland had moeten worden: Tomorrowland. Toen die club in 1989 openging, hebben we daar met Veronica de nodige tv-uitzendingen opgenomen.

Eén daarvan was het 25-jarig bestaan van de Top 40. Dat vierden we met optredens van Neder landse artiesten, van wie sommigen al een tijd geen echt podium hadden gezien, laat staan een volle zaal, en die zo een mooie kans kregen om zich weer eens te presenteren. Armand kon natuurlijk niet ontbreken op die avond. Hij trakteerde ons op een zes minuten durende uitvoering van zijn nummer 5-hit uit 1967: Ben ik te Min.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*