VPRO IDFA Audience Award naar Deaf Child

Deaf Child van Alex de Ronde heeft gisteren de VPRO IDFA Audience Awardgewonnen, de grote publieksprijs van het International Documentary Film Festival Amsterdam. Dit is bekend gemaakt tijdens de VPRO-uitzending Best of IDFA: Audience Award 2017 vanuit het Westergastheater in Amsterdam. Het is het laatste weekend van het festival, dat vorige week woensdag 15 november opende. Het festival telt dit jaar naar verwachting 285.000 bezoeken, wat een lichte stijging is ten opzichte van 2016. In totaal bezochten 3.300 (inter-)nationale professionele gasten IDFA.

VPRO IDFA Audience Award
Regisseur Alex de Ronde nam de VPRO IDFA Audience Award (€ 5.000,-) in ontvangst uit handen van IDFA’s bestuursvoorzitter Derk Sauer tijdens de VPRO-uitzending Best of IDFA: Audience Award 2017 gepresenteerd door Marijn Frank. De totaal verraste Alex de Ronde noemde het “buitengewoon eervol”. In Deaf Child kijkt een vader aan de hand van jeugdfoto’s, homemovies en openhartige gesprekken met zijn twee jongvolwassen zoons terug en evalueert de keuzes die hij heeft gemaakt. Is de angst dat zijn dove zoon een geïsoleerd bestaan zou leiden gegrond gebleken?

De winnaar van de VPRO IDFA Audience Award wordt bepaald door de bezoekers die na afloop van een filmvertoning via een stemkaart hun waardering voor de film kenbaar maken. De VPRO IDFA Audience Award wordt dit jaar voor de tweede keer mogelijk gemaakt door de VPRO.

De 30ste editie van IDFA vond plaats van 15 t/m 26 november 2017.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*