Slob verlaagt salaris omroepbestuurders

Topbestuurders van publieke omroepen gaan vanaf 1 januari 2021 minder verdienen. Minister Slob (Media) verlaagt hun maximumsalaris met tienduizenden euro’s.

Op dit moment geldt voor hen nog het algemene maximum van de Wet normering topinkomens (209.000 euro in 2021). Alle omroepbestuurders kunnen nu evenveel verdienen, ongeacht de omvang van de omroep, het bereik en het aantal leden.

Minister Slob: ,,Dit is de samenleving niet goed uit te leggen. Met publiek geld moet je zorgvuldig omgaan. Daarom heb ik passendere en lagere maxima vastgesteld. Zo is het ook in andere sectoren geregeld.’’

Ongeveer 25 van de bijna 40 topbestuurders zullen de komende jaren hierdoor salaris moeten inleveren.

5 Comments

  1. En we blijven maar aanmodderen met al die omroepjes met hun eigen directies, administraties, etc. Het kleine Nederland heeft voldoende aan één algemene publieke omroep, twee televisiezenders en vier radiozenders.

  2. Waarom moeten “top” managers zoveel verdienen. In het algemeen leveren ze geen productie en sommigen werken zelfs tegen. Als er bezuinigd moet worden, gebeurt dat nooit in de “top” laag.
    Een salaris van 100.000 euro zou het absolute max moeten zijn, is eigenlijk al te veel. En voor kleinere omroepen moet het max lager zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*