Sjors Fröhlich stopt bij BNR

Sjors Fröhlich stopt als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Fröhlich is voorgedragen als de eerste kroonbenoemde burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Hij begon in januari 2013 bij BNR en werkte de afgelopen jaren hard aan innovatie en digitalisering van het radiostation.

Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen treedt Sjors Fröhlich per direct terug als hoofdredacteur. Vanuit haar functie als adjunct zal Mireille van Ark de taken van Fröhlich overnemen. De directie van de FD Mediagroep is voornemens om Mireille van Ark voor te dragen als definitieve opvolger. Vanzelfsprekend zullen daarbij de juiste procedures worden gevolgd conform het redactiestatuut van BNR. Sjors Fröhlich zal de beoogde nieuwe hoofdredacteur de komende periode ondersteunen en zorgen voor een goede overdracht.

Eugénie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep: “Het is heel jammer dat Sjors BNR gaat verlaten, maar we gunnen hem zeer de nieuwe positie. Onder Sjors is BNR op de kaart gezet als één van de meest innovatieve mediabedrijven van Nederland. Ik ben heel erg blij dat we met Mireille van Ark een geweldige beoogde nieuwe hoofdredacteur in huis hebben. In haar functie als adjunct heeft Mireille een groot aandeel gehad in het succes van BNR.”

Sjors Fröhlich: “Ik wil de directie en vooral de medewerkers van BNR enorm bedanken voor de bijzondere samenwerking. De cultuur van deze organisatie is uniek. Dat gele hart zal ik altijd blijven houden. Ik wens Mireille enorm veel succes als hoofdredacteur en ben ervan overtuigd dat zij BNR op een geweldige manier zal ontwikkelen.”

Mireille van Ark: “BNR is echt een geweldige club om leiding aan te mogen geven. Ik dank de directie voor het vertrouwen in mij en ben er trots op dat BNR straks als eerste landelijke nieuwsorganisatie een vrouwelijke hoofdredacteur heeft.”

Vanmiddag kreeg Fröhlich de Online Radio Ambassadeur-prijs voor zijn inzet op het gebied van radio-innovatie en podcasting.

“Ik ben ongelooflijk vereerd en blij dat ik dit mag gaan doen”, zei de hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio vanmorgen op Radio M Utrecht. “Het was een heel bijzonder moment, want tot gisteravond wist ik ook niet dat ik het zou worden. Als dan dat verlossende telefoontje komt, weet je dat je leven op zijn kop staat.”

2 Comments

  1. Van radiopresentator via hoofdredacteur naar burgemeester is een fraaie loopbaanontwikkeling. In de media komen we wel vaker wentelreuen/teven tegen, toch? Op zich is het mooi dat Sjors zijn post verlaat zonder conflict of teleurstelling. Zo te zien evenmin opvolgingsproblemen verwacht.

  2. Gisteren is Sjors uitgebreid bij PAUW aan het woord geweest. Daar kwamen nog wel, mij onbekende, details over hem naar voren. Dat hij politiek partijloos is, bijvoorbeeld. Maar tevens dat hij als media-adviseur meewerkte aan crisis beheersplannen voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Zijn protestante herkomst verbaast mij niet. Hij werkte niet voor niets voor de NCRV. Ronduit vertederend en schattig was zijn imitatie als puber van Henk Westbroek natuurlijk. Ik geloof wel dat hij een betrokken en rechtvaardige burgemeester zal worden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*