Serious Request in Heerlen, Hilversum kandidaat 2017

Serious Request is dit jaar in Heerlen. Dj’s Giel Beelen, Paul Rabbering en Domien Verschuuren zullen 5 dagen in het Glazen Huis verblijven. Ze gaan zich inzetten voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling.

In de week voor kerst vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

Hilversum kandidaat
Ondertussen spreekt wethouder Wimar Jaeger de ambitie uit om Serious Request in 2017 naar zijn Hilversum te halen. Het onderkomen van de drie bewoners moet dan een plekje krijgen voor de Eurobioscoop op het plein, dat in 2016 helemaal op de schop is gegaan.

Vanaf begin volgend jaar knapt de gemeente het Langgewenst op. Dat moet een evenemententerrein worden. Het podium waar de artiesten optreden komt dan te staan op het parkeerdek van het Mediapark, zo is het idee van de D66-wethouder.

Pitch
Medio februari presenteert Hilversum zich bij 3FM tijdens de pitch. Hiervoor is 175.000 euro nodig. Jaeger zei dat de gemeente bereid is 75.000 euro te investeren en hoopt voor de rest op toezeggingen van ondernemers, instellingen en verenigingen. Mogelijk draagt  het Stadsfonds Hilversum ook bij.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*