Samsung Freestyle brengt nieuwe tv-beleving

Samsung heeft op de uitgeklede technologiebeurs CES The Freestyle, een geheel nieuwe slimme draagbare projector, gelanceerd.

The Freestyle is een lichtgewicht projector, slimme luidspreker en sfeerverlichting inéén. The Freestyle weegt slechts 830 gram en elke ruimte makkelijk om tot een scherm. In tegenstelling tot conventionele projectoren kan de veelzijdige houder van The Freestyle tot 180 graden draaien, zodat gebruikers overal video van hoge kwaliteit kunnen weergeven – op tafels, vloeren, muren of zelfs plafonds. Er is geen apart scherm nodig.

“The Freestyle is een unieke projector die is gericht op ultieme veelzijdigheid en flexibiliteit om tegemoet te komen aan de veranderende levensstijl van de consument”, zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio bij Samsung Benelux. “Zonder de beperking in ruimte en vormfactor is The Freestyle een leuk en veelzijdig apparaat dat op allerlei manieren gebruikt kan worden.”

The Freestyle wordt geleverd met volledig automatische keystone- en levelingfuncties. In combinatie met de 180 graden draaifunctionaliteit past het scherm zich automatisch aan. Bovendien zorgt de autofocusfunctie voor helder beeld op elk oppervlak, tot een grootte van 100 inch. The Freestyle wordt geleverd met een dubbele passieve subwoofer die een zuivere en diepere bas mogelijk maakt zonder vervorming. Het uitzenden van geluid in 360 graden zorgt volgens Samsung voor een geluidservaring van bioscoopkwaliteit.

The Freestyle werkt met externe batterypacks zodat gebruikers hem overal mee naartoe kunnen nemen. Buiten in de tuin naar bijvoorbeeld een sportwedstrijd kijken is dus mogelijk, mits het weer het toelaat. Wanneer The Freestyle geen content streamt, is het apparaat dankzij de omgevingsmodus en doorschijnende lensdop in te zetten als sfeerverlichting, zoals we die kennen van de Philips Hue-lampen. Daarnaast is The Freestyle een slimme speaker die muziek en visuele effecten koppelt.

The Freestyle kent dezelfde Smart TV-mogelijkheden als Samsung Smart TV’s. Denk aan ingebouwde apps van streamingdiensten en functies voor spiegelen en casten. The Freestyle is bovendien geschikt voor gebruik met zowel Android- als iOS-apparaten. Het is de eerste draagbare projector in de branche die is gecertificeerd door wereldwijde OTT-partners. Tot slot is het ook de eerste projector met spraakbesturing op afstand, zodat gebruikers hun favoriete spraakassistent kunnen kiezen wanneer ze het apparaat handsfree gebruiken.

Op 20 januari start de pre-order voor de Nederlandse markt. The Freestyle is vanaf 14 februari beschikbaar in Nederland. Adviesprijs voor The Freestyle os €899.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*