Samenwerking tussen NEP, International Film Festival en MediaRing

NEP sluit haar glasvezelnetwerk aan op het reeds bestaande glasvezelnetwerk in Rotterdam, als onderdeel van de samenwerking met Rotterdamse partners.

NEP gebruikt haar kennis en netwerk op het gebied van video, Glazen-Maas zet haar bestaande infrastructuur en systemen in en naast initiatiefnemer International Film Festival Rotterdam (IFFR) leveren vele culturele instellingen in Rotterdam (video)content. De stichting MediaRing Rotterdam ondersteunt en faciliteert het geheel.

Glazen-Maas is de projectnaam van een open glasvezelnetwerk binnen de regio Rotterdam. Momenteel wordt het netwerk gebruikt door culturele instellingen, ziekenhuizen, (hoge) scholen, (semi) overheidsinstellingen en particuliere bedrijven. Door de koppeling met landelijke datacentra is het mogelijk toegang te krijgen tot datacenters en dienstenleveranciers overal ter wereld. Het aanhaken van NEP The Netherlands op de ring zorgt voor een rechtstreekse verbinding met alle NEP-faciliteiten op het Mediapark. De Rotterdamse locaties worden gefaseerd aangesloten op de ring. Grote locaties zoals het Oude Luxor Theater, de Doelen, de Rotterdamse Schouwburg, IFFR, LantarenVenster, het Nieuwe Luxor Theater, het Drijvend Paviljoen, WTC, Maassilo en RTV Rijnmond zijn al aangesloten op het netwerk en andere locaties, zoals Rotterdam Ahoy en de Onderzeebootloods, volgen snel.

Karel van der Flier (CCO NEP): “Dankzij deze uitbreiding op de Glazen-Maas kunnen de aangesloten locaties gebruik maken van en terugvallen op zowel ons complete glasvezelnetwerk, als van al onze faciliteiten – inclusief onze master control room LiveCenter. Het LiveCenter beschikt over directe koppeling met de NEP Cloud regies, studio’s, regiewagens, de grote verbindingscentra en montage- en post-productieomgeving.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*