Samenwerking Spreekbuis en Omroepers.nl

Omroepplatform Spreekbuis gaat komende tijd intensief samenwerken met Omroepers.nl.

Michel van Dijk heeft de site in 2004 opgezet en richt zich op research, productie en het digitaliseren van oude tv-fragmenten. Zijn materiaal is onder andere terug te vinden op Omroepers.nl, Nieuwstunes.nl, Youtube, maar binnenkort ook op Spreekbuis.nl. Er zijn door Omroepers.nl diverse producties vervaardigd voor diverse opdrachtgevers, waaronder RTV Noord, Gronings Audiovisueel Archief, Museum Hilversum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ook wordt er incidenteel beroep uit het archief gedaan door beeldmateriaal te leveren voor onder andere documentaires.

Onlangs werd bekend dat het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid het omroepplatform Spreekbuis.nl als één van belangrijkste Nederlandse omroep- en mediahistorische websites heeft geselecteerd om al het online nieuws en informatie te archiveren voor toekomstig onderzoek. Hierdoor zullen alle Spreekbuis.nl artikelen als digitaal erfgoed ook voor volgende generaties beschikbaar blijven. Door de samenwerking met Omroepers.nl zal ook een deel van hun digitale materiaal via Spreekbuis zorgvuldig worden bewaard.

Richard Otto (Spreekbuis): ‘Met Spreekbuis.nl zullen we komende maanden met diverse partners samenwerkingen aangaan om het huidige nieuws, maar ook belangrijke mediagebeurtenissen uit het verleden weer onder de aandacht te brengen. Het Appingedamse Omroepers.nl heeft uniek materiaal dat vanaf nu ook regelmatig op onze site terug te vinden is.’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*