Ruud de Wild: ‘Misschien is stoppen niet wat ik had moeten doen.’

Deze week is Ruud de Wild voor de laatste maal op Radio 538 te beluisteren. Volkskrant interviewde De Wild oa over zijn vervroegde vertrek en zijn toekomst. 

In februari moest hij het via de media horen dat zijn plek werd ingenomen door 3FM-djs’s Coen en Sander. Ondanks dat Ruud het meest beluisterde radioprogramma in de middag heeft, werd zijn contract niet verlengd. Toenmalig-algemeen directeur Jacqueline Smit leek er geen doekjes om heen te winden: ‘Of hij naar een andere zender wil, weet ik niet. De Wild is zich aan het beraden op zijn toekomst. Eén ding is zeker: op dit station zullen we hem niet meer horen.’, aldus Smit. 

Ruud de Wild heeft een contract tot eind augustus, maar stopt al op 30 april.  ‘Ik ben een van de weinige radiomakers die er op het hoogtepunt uit vliegt. In elk geval ben ik niet die zielige self¬kicker die zo nodig moest.’, aldus De Wild. Hij gaf in de media aan dat hij veel dingen de afgelopen jaren niet met heel zijn hart heeft gedaan. Vooral na het vertrek van 538-directeur Jan¬Willem Brüggenwirth voelde hij zich niet meer thuis bij 538. 
Ondanks zijn gedwongen vertrekt voelt De Wild zich niet aan de kant gezet. Het voelt voor hem zelfs als een opluchting, al vraagt hij zich in het interview af wat hij nu moet gaan doen. De Wild: ‘Misschien is stoppen niet wat ik had moeten doen. Misschien had ik moeten bijsturen. Of misschien gaan dingen gewoon zo. Ik weet het op dit moment niet. Hij sluit niet uit dat hij in de toekomst weer radio gaat maken. Met diverse partijen, waaronder de NPO, is hij in gesprek. 

Lees het hele artikel op Volkskrant.nl 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*